Senzacija! Srbin oborio Felpsov rekord!

Autor: Darko Mitrović
petak 17.12.2021.
18:12
Izvor: Sportske.net

Daleko od očiju ovdašnje javnosti, naš plivač zablistao punim sjajem u Americi.

EPA-EFE/Tamas Kovacs HUNGARY OUT
EPA-EFE/Tamas Kovacs HUNGARY OUT

Povezane vesti

Svojevremeno smo uživali u dvobojima Milorada Čavića i Majkla Felpsa, njihov dvoboj na Olimpijskim igrama u Pekingu bio je antologijski, kada je po mišljenju mnogih Čaviću ''oduzeta'' pobeda, jer nije dovoljno jako pritisnuo taster na cilju.

Felps je od tada osvojio još pregršt trofeja, brojni rekordi su ostali iza njega, ali izgleda da će u periodu koji je pred nama Srbija imati još jednog velikog plivačkog aduta.

U pitanju je Beograđanin Đurđe Matić koji studira na američkom Univerzitetu ''Džordž Vašington'' i koji je pre nekoliko dana oborio Felpsov rekord na 100 metara leptir stilom!

Matić je ovu deonicu preplivao za 46.14 sekundi, a Felpsov rekord iz 2011. godine bio je 46.63 sekundi.

On pliva za juniorski tim pomenutog Univerziteta, a ovaj rekord je oborio na takmičenju na bazenu ''Ležun Hol''.

Da ova informacija ne prođe nezapaženo u Srbiji potrudio se i američki ambasador u našoj zemlji Entoni Godfri, koji se tim povodom oglasio na Tviteru.

''Izgleda da Srbija ima još jednog sportistu svetskog ranga: Ovaj mladić iz Beograda ne samo što obara rekorde već i studira na prestižnom američkom Univerzitetu 'Džordž Vašington'. Celog života se bavim plivanjem i zadivljen sam Đurđevim sposobnostima. Kakav šampion!'', napisao je amdasador Godfri.

*


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke