Šokantna vest iz Hrvatske, legendarni rukometaš preminuo posle derbija

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.02.2021.
22:27
Izvor: Sportske.net

Sve se dogodilo odmah posle pres konferencije.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Šokantna vest stigla je večeras iz Hrvatske, iznenada je preminuo legendarni rukometaš, potom i trener Zlatko Saračević u 60. godini života.

On je sa klupe predvodio ekipu rukometašica Podravke koja je ranije večeras savladala Lokomotivu u veluikom derbiju sa 32:29. Usledilo je veliko slavlje njegovih rukometašica, posle čega se Saračević pojavio na konferenciji za medije i dao izjavu novinarima.

''Čestitam curama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti cure jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige šampiona i ti porazi su uticali. Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica bronzane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan superkvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvalitet koji još uvek imamo'', rekao je Saračević. Kako je preneo ''Podravski list'', po izlasku iz dvorane, u automobilu mu je pozlilo, pozvana je hitna pomoć... Nažalost, kasnije je potvrđeno da je preminuo.

Saračević je tokom igračke karijere deset godina nastupao za Borac iz Banjaluke, potom je otišao u Medvečšak, pa u nekoliko francuskih klubova. Usledio je povratak u Zagreb, a onda i odlazak u mađarski Vesprem posle čega je počeo da se bavi trenerskim poslom.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio titulu prvaka sveta 1986. u Švajcarskoj i olimpijsku bronzu dve godine kasnije u Seulu.

Sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je zlato na OI u Atlanti, godinu dana ranije i svetsko srebro, a 1994. i evropsku bronzu, dok je sa ekipom Zagreba je 1992. i 1993. godine bio prvak Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Monday, 22.02.2021
00:20

Jedan od najboljih kojih sam gledao. Balić, Dušebajev i Karabatić samo da mu vodu donose. Večna mu slava.