Španija je imala devet života, ali Landin i družina su u finalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 27.01.2023.
19:35
Izvor: Sportske.net

Pobeda Danske koja igra treće uzastopno finale na SP!

EPA-EFE/Liselotte Sabroe
EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Povezane vesti

Pobeda reprezentacije Danske u prvom polufinalnom meču Svetskog prvenstva čija se završnica igra u Švedskoj, savladali su donekle i umornu reprezentaciju Španije rezultatom 23:26.

Danci su daleko bolje otvorili meč, Španija se mučila, a Daniel Dujšebajev je promašivao, čak tri izgledne situacije. Niklas Landin je od starta bio sjajan, Hansen je delio asistencije, pa je bilo 11:7 za Dance. 

Ipak, serija 3:0, imali su u tom periodu i igrača više Španci koji su pokazali da imaju 9 života na ovom Svetskom prvenstvu. Jedan od bitnijih detalja jeste bio kada je Daniel Dujšebajev pogodio u glavu golmana Landina, nastala je gužva na terenu, čini se da je Španac zaslužio isključenje, ali nakon gledanja snimka, sudije su odlučile suprotno. 

I onda sumrak Španaca, niti jedan gol u poslednjih pet minuta poluvremena, Danci su briljirali i otišli na 15:10. Inače, Španci su šutirali užasno, 9-24. 

Danci su držali 5 golova viška desetak minuta, a onda odlični De Vargas. Golman Španije je branio odlično, uspeli su to i da materijalizuju rukometaši "furije", pa su stigli do 19:20. Neverovatno su Španci igrali odbranu, Danci su stali u napadu, sve do gola Jakobsena. 

Mučenje Danaca se nastavilo u napadu, ali su utegli odbranu, a ključan momak bio je Pitlik koji je sa dva gola odveo svoj tim na 23:20. Gubili su strpljenje Španci, Landin, koji je branio nešto slabije u drugom poluvremenu, pokrenuo se u poslednjih 7 minuta, kada je to bilo najpotrebnije i Danci su krenuli po finale. Imali su 25:20, a onda nova serija od 3:0 Španaca, nekoliko grešaka Skandinavaca i u poslednja dva minuta su imali svoju šansu. Hansen je promašio sedmerac za još veću neizvesnost, Španci su se nadali čudu. Ipak, i Sole je promašio sedmerac, Landin je ubacio u najvišu brzinu i odveo svoj tim u finale.

Treće uzastopno, dva prethodna puta su bili šampioni. 

Tamo će čekati Šveđane ili Francuze. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke