Španija sa devet života, ali nije dovoljno, Šveđanima titula!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 30.01.2022.
19:57
Izvor: Sportske.net

Fantastičan meč u finalu!

EPA-EFE/Zsolt Szigetvary
EPA-EFE/Zsolt Szigetvary

Povezane vesti

Reprezentacija Švedske je šampion Evrope, savladali su Španiju u finalu Evropskog prvenstva sa 27:26!

Od starta su Šveđani išli preko Gotridsona, verovatno najboljeg igrača ovog Evropskog prvenstva, a ono što je svima bilo jasno jeste da će obe ekipe daleko više pažnje posvetiti odbrani nego napadu. 

Velika neizvesnost je bila u svakom trenutku, briljirao je na golu Šveđana Palička, ali je nekoliko igrača uspevalo da pronađe put do mreže Skandinavaca, videli smo i jedan prelep potez Figuerasa.

U nastavku Šveđani su bili u zaostatku, a onda je Oskar Bergendal čuvao "žute", i ne samo to, najviše zahvaljujući njegovoj snalažljivosti prešli su u prednost po prvi put u drugom poluvremenu. 

Na ulasku u poslednjih pet minuta Šveđani su imali gol prednosti (25:24), da bi Vane sa krila doneo dva gola plusa svom timu. Palička je nastavio da bude sjajan kada je to bilo najpotrebnije, sve je izglednije bilo da će Skandinavci osvojiti Evropsko prvenstvo. 

Ipak, Šveđani su imali loše napade, nekoliko nesporazuma u ključnim minutima, možemo slobodno reći i da je "Furija" igrala fantastičnu odbranu, pa je imala napad za izjednačenje u 59. minutu utakmice. Kaneljas je uspeo da izjednači, Šveđani su nastavili da budu jalovi u napadu, pa je reprezentacija selektora Đordija Ribere imala napad za prednost u poslednjem minutu utakmice, što nije iskorišćeno, iako je, po mnogima, faul bio očigledan nad Kaneljasom. Šveđani su imali poslednji napad na utakmici, dobili sedmerac i imali šansu za trijumf. 

Ekberg je preuzeo odgovornost, doneo je titulu posle 20 godina za Šveđane!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke