Španija na "krovu" sveta!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 03.07.2022.
21:21
Izvor: Sportske.net

Peterci odlučili.

 EPA-EFE/Szilard Koszticsak
EPA-EFE/Szilard Koszticsak

Povezane vesti

Vaterpolisti Španije novi su prvaci sveta! Španija je posle boljeg izvođenja peteraca savlada Italiju sa 15:14 (3:3, 3:0, 2:3, 1:3, 6:5) i tako posle 20 godina stigli do svetskog zlata, dok su "Azuri" morali da predaju tron.

"Crvena furija" bolje je započela finale, poveli su Španci sa 2:0 golovima Granadosa i Munariza, ali su "Azuri" do kraja prve deonice uhvatili priključak.

Druga četvrtina bila je ključna u ovom meču. Španci su preko sjajnog Alvara Granadosa stekli prednost od 5:3, a sjajnu igru ekipe selektora Davida Martina, golom je krunisao Tahulj. Italija za osam minuta nije uspela da postigne pogodak, tako su Španci na poluvreme otišli sa maksimalnih +3.

Već u prvom minutu nastavka iskusni Felipe Perone postiže novi gol i uvećava razliku Španije. Ipak, aktuelni prvak sveta, do kraja treće deonice uspeva da prepolovi prednost rivala, pogađali su Marciali, Kanelja i Fondeli.

Kada je Famera u drugom minutu poslednje četvrtine pogodio za 9:6 i vratio +3 Špancima, očekivalo se da će im "Azuri" prepustiti tron, ali je Italija uspela da se vrati, serijom 3:0. Sve se promenilo kada je zbog nepravilno traženog tajm-aut Španaca Di Fulvio dobio priliku da iz peterca smanji na 9:7, a onda su Dolče i Prešuti postigli po gol. U neizvesnoj nije bilo golova, pa je prvak sveta odlučen posle izvođenja peteraca.

Španci su bili bolji u penal ruletu, promašaj Đakoma Kanelja odlučio je pobednika.

Najefikasniji igrač na meču bio je Alvaro Granados sa šest golova, Felipe Perone postigao je tri pogotka. U redovima Italije po dva gola postigli su Frančesko di Fulvio, Luka Damonte, Đakomo Kanelja i Nikolas Prešuti.

Reprezentacija Srbije je zauzela peto mesto na najvećoj planetarnoj smotri.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke