Srbija ima jednu manu - Nema sreće!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 16.09.2021.
11:35
Izvor: Sportske.net

Može li Srbija dalje?

@FSS
@FSS

Povezane vesti

Jedno od nepisanih sportskih pravila glasi: "Da bi bio najbolji, moraš da pobediš najbolje". Istina, ali u slučaju futsalera Srbije na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, nije moralo da bude toliko rigorozno.

No, sudbina je umešala svoje prste i spojila ekipu Dejana Majesa u grupu sa dve od tri najbolje selekcije sveta. Fali još samo Rusija, pa da "orlovi" igraju protiv pobedničkog postolja sa Mundijala 2016. u Kolumbiji.

Nije futsal nacionalni sport u Srbiji, kako jeste u Iranu, niti smo mi svetska sila, ali znanja i te kako ima u nogama momaka iz naše zemlje. Dokazali su to više puta, a poslednji protiv Irana, kada su izgubili koncentraciju na 20 sekundi, a u futsalu se to surovo kažnjava. Dva puta je u tom vremenskom intervalu lopta završavala iza leđa Miodraga Aksentijevića kada su Ahmadi i Fahir "na prepad" uhvatili srpsku reprezentaciju.

Od tog momenta, Srbija je dominirala, stvorila pregršt prilika, ali sve moguće i nemoguće branio je fenomenalni Alireza Samimi. Postigli smo dva gola, Iranci jedan više i ostali bez boda protiv selekcije iz vrha svetskog futsala.

Sada stiže vladar planete - Argentina. Srbiji je neophodan povoljan rezultat ukoliko želi da se nađe u nastavku takmičenja. Eventualni bod protiv "gaučosa" predvođenih Alanom Brandijem bio bi ogroman korak ka borbi za prolazak u narednu fazu. Cilja se treće mesto, budući da najbolje četiri trećeplasirane selekcije idu zajedno sa dva pobednika grupa dalje.

Na papiru - nemoguća misija za Srbiju. Ipak, na parketu, zakoni ne postoje, samo nepredvidivost, a futsal je upravo to. Igra nepredvidivosti.

Susret Argentine i Srbije igra se sutra od 19.00 sati, a prenos će biti na programu RTS2.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke