Srbija još bliža Olimpijskim igrama, nova pobeda u Ligi nacija

Autor: Darko Mitrović
petak 21.06.2024.
22:25
Izvor: Sportske.net

Još samo malo...

EPA-EFE/NICOLA MASTRONARDI
EPA-EFE/NICOLA MASTRONARDI

Povezane vesti

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije nastavila je sa pobedamna u Ligi nacija i ujedno se dodatno približila plasmanu na Olimpijske igre u Parizu.

Posle trijumfa nad Kanadom i Kubom, izabranici selektora Kolakovića su večeras u Ljubljani upisali i treću uzastopnu pobedu, ovoga puta protiv selekcije Turske u desetom kolu Lige nacija.

Predvođena raspoloženim Draenom Luburićem, Srbija je slavila sa 3:1, po setovima 20:25, 25:19, 25:23 i 25:21, pa sada ima skor od po pet pobeda i poraza, što nam je dovoljno za plasman u sredini tabele.

Međutim, više od tog plasmana večerašnja pobeda donosi reprezentaciji Srbije veće izglede da se ovog leta nađu i na Olimpijskim igrama u Parizu.

Podsetimo, svaki meč u Ligi nacija se bodovno računa za FIVB rang listu, na osnovu koje će 24. juna biti određeno pet preostalih učesnika Olimpijskih igara.

Prednost će imati selekcije sa kontinenata koji još uvek nemaju predstavnike na OI, a što praktično znači znači da će jedna viza izvesno pripasti Egiptu. Preostale četiri su trenutno selekcije Italije, Slovenije, Argentine i Srbije.

Pobeda nad Turskom je Srbiji donela novih 3.58 bodova na FIVB rang-listi, pa su naši ''orlovi'' od večeras baš pred vratima Pariza.

Naš tim će do kraja turnira u Ljubljani odigrati još dve utakmice - u subotu protiv Poljske u 16.30 časova, a u nedelju i protiv Slovenije, 20.30h, kada ćemo dobiti i konačan rasplet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke