Srbija protiv Holandije večeras za istoriju

Autor: Sportske Net
petak 01.09.2023.
10:15
Izvor: Sportske.net

Velika noć.

ossrb.org
ossrb.org

Povezane vesti

Odbjkašice Srbije danas od 20 sati i 30 minuta igraju za finale Evropskog prvenstva. Protivnik je Holandija, reprezentacija koju je naš tim pobedio 2017. godine u finalu takmičenja Starog kontinenta. 

Srbija je pet puta igrala finale, odnosno tri puta na poslednja tri Evropska prvenstva. Dva puta je osvojila šampionat, 2017. i 2019, a 2021. je izgubila u Beogradu od Italije. Ukoliko pobede večeras, naše odbojkašice će igrati rekordno četvrto finale zaredom. 

Upravo Italijanke sa Turkinjama čine drugi polufinalni par. 

"Vrlo nam je bilo važno da budemo prve u grupi, kako bismo sebi olakšale put do finala. Bitno je da smo nastavili dobro da igramo u kontinuitetu, da se pobede ređaju... Publike i dalje malo, ali se nadamo da će od četvrtfinala biti više ljudi. Čuli smo da dolazi autobus iz Srbije, dolaze i naše porodice, sigurno će biti bolje", rekla je Bianka Buša o ovom duelu.

I odbojkaši Srbije danas će na teren u okviru trećeg meča grupe A Evropskog prvenstva. Ova utakmica na programu je od 21 sat. Naši odbojkaši u prethodna dva meča protiv Švajcarske i Belgije upisali su obe pobede. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke