Srećnici su gledali rukometni spektakl - Španija u polufinalu, nemoguće je šta su uradili Norvežani!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 25.01.2023.
20:10
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč Norveške i Španije.

EPA-EFE/Adam Warzawa
EPA-EFE/Adam Warzawa

Povezane vesti

Pobeda reprezentacije Španije u četvrtfinalu protiv Norveške posle dva produžetka i 80 minuta igre, a gledali smo istorijsku utakmicu. Na kraju - 35:34. U polufinalu Španci igraju protiv Danske. 

Sagosen je doneo 2:0, Španci nisu mogli da priđu golu u prva četiri minuta, tek u petom su stigli do gola. Desno krilo Bjornsen je postigao dva lagana gola u prvih deset minuta.

Sa igračem manje su Norvežani postigli dva gola, a nisu primili nijedan za 6:2, očekivao se i psihički pad Španaca koji je morao biti zaustavljen tajm-autom. 

Norvežani su igrali toliko dobro odbranu da su Španci morali da izmišljaju golove preko braće Duševajev. Ipak, igrač više za Špance i konačno stižu do izjednačenja posle par grešaka u napadu Skandinavaca. 

Španci su poveli prvi put u 22. minutu kada je bilo 10:9, Norvežani su previše grešili u napadu i posle fantastičnog početka, izgledali su veoma loše. Ipak, probudio ih je Bergerud, golman je u finišu odbranio nekoliko bitnih udaraca i bio najzaslužniji za vođstvo. 

U nastavku meča potpuni egal, niti jedna ekipa se nije odvojila na više od dva gola prednosti, a onda u 53. minutu Španci su morali na tajm-aut jer je golman Norveške ponovo briljirao, a Skandinavci su imali 24:22. 

Neverovatan karakter su pokazali Španci, stigli su do izjednačenja, ušlo se u totalno neizvesnu završnicu. 

Kapiten Kristijan O'Saliven je postigao gol za 25:24, a onda isključenje posle faula nad Aleksom Dušebajevim na tri minuta pre kraja utakmice. I onda ključ, Saveras brani sedmerac, Španci su promašili i četvrti sedmerac danas, mislili smo - to je ključ za pobedu Norveške. 

Dva isključenja do kraja za Špance, Bergerud brani zicer, ali, onda je usledilo nešto neviđeno. Imali su 20-ak sekundi Norvežani za napad, imali i gol prednosti, a onda nisu krenuli u realizaciju, oduzeta im je lopta za pet sekundi do kraja - dovoljno za Špance za izjednačenje i produžetak! Bjornsen je bio taj koji je zastao, da je šutirao, Španci ne bi imali vremena...

U produžetku ponovo gol za golom, a onda odbrana De Vargasa nakon dobre odbrane svog tima, ali isto je bilo i na drugoj strani, branio je i Bergerud. Posle prvih pet minuta nastavka - 27:27. 

Najbitnija situacija jeste odbrana De Vargasa koji je Sagosenu uhvatio živu loptu, Španci su imali gol prednosti i napad u poslednjem minutu. Nisu uspeli da iskoriste napad, Norveška je imala šansu i - iskoristila je 29:29!

Potpuno neverovatna utakmica... Morali smo da gledamo još dva puta po pet minuta. Nestvarno. 

Bartold je dobro ušao i u drugih deset minuta produžetaka, ali egal je bio i posle 75 minuta. Kaneljas je doveo Špance u prednost, Bjornsen izjednačio. 

Danijel Dušebajev je uspeo da pogodi na 30 sekundi do kraja za 35:34, a onda Vargas brani Bjornsenu, velikom tragičaru današnjeg meča. 

Bjornsen 9 golova kod Norvežana, ali uzalud kada je veliki tragičar. Bartold je bio odličan sa 8. U Španiji Aleks Dušebajev 8, Fernandez 7, po 5 su imali Kaneljas i Figeras...

U prvom meču, Danci su savladali Mađarsku. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke