Srpski bronzani olimpijac završio karijeru!

Autor: Lazar Nikolić
petak 08.12.2023.
08:45
Izvor: Sportske.net

Zbog zdravstvenih razloga.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju za Srbiju rvač Zurabi Datunašvili objavio je kraj karijere.

Datunašvili je imao sjajnu kariejeru koju je okončao u 32. godini.

Gruzin koji se odlučio da nastupa za našu zemlju dvostruki je prvak sveta i šampion Evrope u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 87 kilograma.

Bio je jedan od velikih aduta olimpijskog tima Srbije na Igrama u Parizu naredne godine, ali su ga zdravstveni problemi onemogućili da se ponovo bori za medalju.

"Otkad znam za sebe, povećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Posle OI u Tokiju, moj cilj u bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Deo javnosti je prošlog leta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, usled zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine. Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar. Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mestima. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom delili radost pobede i žal neuspeha“, napisao je Datunašvili na svom "Fejsbuk" profilu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke