Srpskim veslačima pretnja da ne mogu na OI, Savez demantovao i otkrio istinu

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 22.01.2024.
21:45
Izvor: Sportske.net

Digla se frka...

serbian-rowing.org.rs
serbian-rowing.org.rs

Povezane vesti

Svetska veslačka federacija (FISA) saopštila je danas da je Veslački savez Srbije suspendovan zbog neizmirenih finansijskih obaveza.

Veslački savez Srbije je povodom novonastale situacije izdao saopštenje u kojem navodi da uveliko radi na rešavanju problema i da je veliki deo obaveza prema FISA već izmiren.

"Veslački savez Srbije povodom vesti na sajtu Svetske veslačke federacije obaveštava javnost da uveliko radi na rešavanju problema i da je veliki deo obaveza prema Svetskoj veslačkoj federaciji već izmiren, a da je ostatak plaćanja ugovoren sa Svetskom veslačkom federacijom i da nema bojazni da će naši sportisti da ostanu bez nastupa na međunarodnim takmičenjima.

U toku je završavanje finansijske procedure i isplata obaveza za Svetsko prvenstvo u veslanju koje je održano u našem glavnom gradu, koja je kasnila iz administrativnih razloga, a što je automatski dovelo do privremene suspenzije našeg saveza. Ministarstvo sporta Republike Srbije odobrilo je isplatu, ubrzano radi na rešavanju problema i obaveze će da budu ispunjene u najkraćem mogućem roku.

Dakle, trenutno je u pitanju samo dinamika izvršavanja obaveza, koja mora da prođe kroz strogu zakonsku, ali i proceduru koju zahteva Svetska veslačka federacija. Konstatujemo da su to samo finansijski aspekti, na kojima smo maksimalno angažovani, a da je samo Svetsko prvenstvo u veslanju u Beogradu organizovano na najvišem mogućem nivou, uz rekordan broj prijavljenih ekipa", piše u saopštenju VSS. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke