Srpskom miksu osmo mesto na EP u Osijeku

Autor: Ivan Cvetković
sreda 29.05.2024.
16:15
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativci u streljaštvu Sanja Vukašinović i Milenko Sebić zauzeli su danas osmo mesto u takmičenju miks parova u trostavu na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Osijeku.

EPA/VALDRIN XHEMAJ
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Povezane vesti

Takmičenje miks parova nije prvi put na programu Evropskog prvenstva malokalibarskim oružjem, ali format, kao i zvanični naziv "Trostav duet izazov" su novi, saopštio je Streljački savez Srbije.

U prvoj fazi takmičenja članovi tima pucaju tri puta po 15 metaka svakim stavom u roku od 50 minuta, a osam ekipa prolazi u drugu fazu kvalifikacija (polufinale). Startovalo je 30 parova, a Vukašinović i Sebić su sa 885 krugova u prvom delu zauzeli treće mesto, sa dva kruga manje od prvoplasirane Poljske.

Iz polufinalne faze, koja je identična prvoj fazi takmičenja, prve četiri ekipe prolaze u borbu za medalje.

Kako navodi SSS, polufinale je donelo potpuni obrt. Rezultati su u proseku bili niži nego u prvom delu kvalifikacija, a nijedna od ekipa koje su u prvoj fazi bile plasirane od prvog do četvrtog mesta nije uspela da dođe do borbe za odličja.

Vukašinović i Sebić su sa 873 kruga završili takmičenje na osmom mestu.

Zlato je osvojila Ukrajina, a srebro Norveška.

Danas je završeno i takmičenje sport pištoljem za žene u kojem je Jovana Todorović posle brze paljbe zauzela 32. mesto u konačnom plasmanu.

Do kraja Evropskog prvenstva, srpski strelci će još učestvovati u timskom takmičenju "Trio izazov" u trostavu. Format je isti kao i za miks parove, ali ekipe su tročlane i nisu mešovite. Žene se nadmeću sutra, a muškarci u petak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke