Šta čeka Vošu i Srbe u Ligi šampiona?

Autor: Lazar Nikolić
sreda 16.11.2022.
14:45
Izvor: Sportske.net

Pred nama je drugo kolo elitnog odbojkaškog takmičenja.

OSS
OSS

Povezane vesti

Prošle srede započelo je novo izdanje odbojkaške Lige šampiona. Dvadeset najboljih timova „Starog kontinenta“ podeljeni su u pet grupa od po četiri tima, a zbog situacije u Ukrajini nema izuzetno kvalitetnih predstavnika Rusije. Pobednik svake grupe i tri najbolje drugoplasirane ekipe izboriće plasman u četvrtfinale.

Šestostruki uzastopni šampion Srbije novosadska Vojvodina smeštena je u grupu A zajedno sa poljskim vicešampionom Jastrežebskim, francuskim Monpeljeom i nemačkim predstavnikom Fridrihshafenom. Novosađani su u evropskoj premijeri očekivano sa 3:0 u setovima poraženi na gostovanju Jastrežebskom, a priliku da poprave utisak i stignu do prvog trijumfa u eliti imaće u sredu od 20 sati kada u „Spensu“ dočekuju Fridrihshafen.

Ekipa Slobodana Boškana dominantna je u domaćim okvirima predvođena sjajnim Radoslavom Parapunovim i Davidom Mehićem, ali je Liga šampiona nešto potpuno drugačije i svaki bod zlata je vredan za belo-crvene.

Bodovi se mogu tražiti protiv nemačkog Fridrihsafena u kojem igraju libero reprezentacije Srbije Nikola Peković i srednji bloker Aleksandar Nedeljković. Nemci su u prvom kolu posle velike drame i pet setova na svom terenu slavili protiv francuskog Monpeljea i slove za favorita protiv Novosađana. Glavne uzdanice Fridrhshafena su primač Mihael Superlak i korektor Lusiano Visentin koji su sa 21, odnosno 18 poena briljirali na premijeri u Ligi šampiona.

Iako je meč Vojvodine u fokusu srpskih ljubitelja odbojke, pratiće se i nastupi naših odbojkaša u drugim klubovima kojih ima ukupno sedam u ovoj sezoni.

Pored već pomenutog tandema u Fridrihshafenu koji čine Nikola Peković i Aleksandar Nedeljković, Srbija dvojicu odbojkaša ima i u ACH Voleju iz Ljubljane za koji nastupaju reprezentativni tehničar Vuk Todorović i srednji bloker Nemanja Mašulović. Identična situacija je i u viceprvaku Evrope italijanskom Trentinu čije su zvezde srednji blokeri iz Srbije Srećko Lisinac i Marko Podrščanin, jedino je Uroš Kovačević „usamljen“ u poljskom Aluronu iz Varte.

ACH Volej nije dobro započeo učešće u Ligi šampiona, mada se ubedljiv poraz od fantastične Peruđe, pobednika italijanskog Superkupa ne može nazvati neuspehom. Priliku za popravni predstavnik Slovenije imaće u sredu od 18 sati kada u meču drugog kola grupe E dočekuje nemački Duren.

Trentino naših Lisinca i Podrščanina bio je siguran na evropskoj premijeri i sa 3:0 savladao belgijski Menen, a novu priliku za trijumf imaće u sredu od 18 sati kada gostuju prvaku Slovačke Karlovarskom u okviru grupe D.

Zanimljivo će biti i u grupi B gde poljski Aluron za koji nastupa naš Uroš Kovačević priliku za novi trijumf traži u Bugarskoj gde će se sastati sa šampionom te zemlje Hebarom, i taj meč kao i prethodna dva počinje u sredu od 18 časova.

Od ostalih utakmica izdvajamo duel aktuelnog šampiona Evrope, poljske Zakse sa belgijskim Menenom i okršaj dve najbolje ekipe u grupi B francuskog vicešampiona Tursa i prvaka Italije Lubea iz Maćerate koji nije dobro započeo sezonu. Posle poraza u finalu Superkupa od Peruđe, ekipa trenera Đanlorenca Blenjinija na razočaravajućem je skoru 4-4 u domaćem šampionatu i pobede u Evropi biće im neophodne za podizanje poljuljanog sampouzdanja.

Kompletnu ponudu drugog kola odbojkaške Lige šampiona u AdmiralBetu pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke