Šta je recept za "GOAT" Ronija O'Salivena?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 03.09.2021.
17:05
Izvor: Sportske.net

Kaže da je jedan od glavnih sastojaka - sreća.

Beta/Martin Rickett/PA via AP
Beta/Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

Šestostruki svetski prvak u snukeru Britanac Roni O'Saliven rekao je da je srećan zbog prilika i dobre situacije u  kojoj je bio kada je počinjao karijeru, ali da je sve to morao da iskoristi kako bi gotovo 30 godina bio u svetskom vrhu.

U januaru će biti 30 godina otkako je O'Saliven u samom vrhu svetskog snukera. Probio se kao 16-godišnjak 1992. godine, drži gotovo sve najvažnije rekorde, a ovu sezonu počinje kao treći igrač sveta.

O'Saliven ima rekordnih 37 rangirnih titula, 15 puta je u takmičenjima ostvario maksimalni brejk, a vlasnik je i najbržeg maksimalnog brejka od pet minuta i osam sekundi, koliko mu je trebalo da ubaci 147 poena na Svetskom prvenstvu 1997. godine.

On je najmladji pobednik jednog rangirnog turnira, nakon što je sa 17 godina i 358 dana trijumfovao na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva, a sa 19 godina i 69 dana postao je najmladji pobednik Mastersa (1995).

O'Saliven je prvi igrač koji je stigao do rekordnih 1.000 "senčurija", 2019. godine, a rekordnih 29 uzastopnih godina je bio učesnik Svetskog prvenstva, od 1993. do 2021. Igrao je u 58 finala rangirnih turnira, što je takođe rekord.

Izmedju ostalog, osvojio je rekordnih sedam titula na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva i sedam trofeja na Mastersu, kao i rekordnih 20 triplih kruna.

"Osećam se privilegovano što sam imao prilike koje sam imao. Ne mogu reći da nisam imao sreće. Naravno, morao sam da iskoristim te privilegije, ali one su mi omogućene i verovatno sam imao mnogo bolju početnu poziciju od mnogih mladih igrača", rekao je O'Saliven, preneo je Eurosport.

"Imao sam sreće što je mojim roditeljima dobro išlo, što su mogli da mi plate taksi prevoz do kluba, vreme za stolom i dozvolili mi da vikendima učestvujem u takmičenjima. Neka deca nisu imala taj luksuz. Mislim da sam u tom pogledu imao dobru priliku, ali morao sam da izvučem najviše iz toga", dodao je 45-godišnji snukeraš.

On je rekao i da je jedan od najboljih trenutaka u karijeri proslava šeste šampionske titule sa partnerkom Lejlom Ruas, posle pobede u finalu na Krusiblu protiv Kajrena Vilsona, 18:8.

"Posle finala otišli smo u hotel i proslavili sa 30 ili 40 ljudi. Bilo je fantastično veče, verovatno najbolje. Jeli smo kebabe, pili pivo i ostali do četiri ujutro. Mnogo smo se smejali, voleo bih da to ponovo doživim", naveo je jedan od najboljih snukeraša svih vremena O'Saliven.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke