Stevanović vodi vaterpoliste na Olimpijskim igrama u LA

Autor: Sportske Net
sreda 23.10.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Sada je i zvanično.

AP/Luca Bruno
AP/Luca Bruno

Povezane vesti

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović produžio je ugovor sa Vaterpolo savezom do kraja Olimpijskih igara u Los Anđelesu, koje će biti održane 2028. godine.

Stevanović je sa selekcijom Srbije osvojio zlato na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu.

"Stevanović je prvi ugovor sa Savezom potpisao u oktobru 2022. godine. U oktobru ove godine mu je istekao i odmah smo potpisali novi. Lako smo se dogovorili. Uradio je, u uslovima koji nisu bili laki, veliki posao i sa timom u čiji su kvalitet mnogi sumnjali uspeo da stigne do fantastičnog rezultata i treće uzastopne olimpijske medalje za Srbiju. I selektor je izrazio želju da nastavimo saradnju, ima naše puno poverenje i zajedno nastavljamo dalje", rekao je predsednik VSS Viktor Jelenić.

Stevanović je reprezentaciju Srbije preuzeo u oktobru 2022. godine, posle ostavke selektora Dejana Savića.

"Moja želja nije bila sporna. Biti selektor je ispunjenje najveće želje i kao što je predsednik rekao lako smo se dogovorili. Ovo je novi olimpijski ciklus i idemo dalje", izjavio je Stevanović.

Stevanović je do sada sa selekcijom Srbije na SP u Fukuoki osvojio četvrto mesto, ove godine na EP u Zagrebu osvojio je sedmo, a šesto na SP u Dohi. Vaterpolisti Srbije su na ovogodišnjim OI u Parizu osvojili zlato.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke