Svetski, a naš vaterpolo – ko će do titule prvaka Srbije?

Autor: Milovan Longinov
subota 07.05.2022.
13:40
Izvor: Sportske.net

Domaći šampionat nastavlja se utakmicama polufinala plej-ofa.

LEN Champions League
LEN Champions League

Povezane vesti

Nakon regularnog dela, počeo je i plej-of Super lige Srbije u kojem smo videli veliko iznenađenje u režiji Šapca koji je eliminisao Crvenu zvezdu. Tako su Šapčani ušli među četiri najbolje srpske ekipe, zajedno sa Novim Beogradom, Partizanom i Radničkim iz Kragujevca. Polufinalna serija igra se na dve pobede.

Četa Igora Milanovića ubedljivo je slavila protiv Šapca u prvom meču polufinala u Beogradu gde je pobednik regularnog dela rezultatom 12:6 stigao praktično nadomak finala. Ipak, za to im je potrebna još jedna pobeda u meču koji se igra u subotu u Šapcu, što ne bi trebalo da predstavlja problem za osvajača Regionalne lige. Prvi meč je lako pripao Novom Beogradu, najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Dušan Mandić sa tri pogotka, dok su se po dva puta u strelce upisali Strahinja Rašović i Nikola Jakšić. Kod Šapčana bolji od ostalih sa tri gola bio je Kristijan Šulc.

Mnogo više uzbuđenja videli smo na Banjici gde je Radnički iz Kragujevca odneo pobedu protiv Partizana 11:10 i poveo u polufinalnoj seriji. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Aleksa Ukropina sa tri gola, a pratili su ga Nikita Krug i Josip Vrlić sa po dva gola. Kod Partizana, najefikasniji bili su Kojić, Aleksić i Barać sa po dva gola. Imali su “crno-beli” u jednom trenutku i tri gola prednosti, činilo se da će u Kragujevac otići sa velikim kapitalom, a onda je na scenu stupio Miloš Ćuk. Reprezentativac Srbije je u samom finišu susreta doveo Kragujevčane do tek drugog, kasnije će se ispostaviti i najvažnijeg vođstva nakon čega Partizan nije imao snage da se vrati u meč.

I pre početka plej-ofa, Novi Beograd važio je za najvećeg favorita zbog svetskih imena u svojim redovima. Predvođeni Dušanom Mandićem u bazenu i Igorom Milanovićem na klupi, Novi Beograd ima šampionske ambicije i u Ligi šampiona gde će biti učesnik plej-ofa.

Kada je vaterpolo u Srbiji u pitanju, uvek treba motriti na najtrofejniji svetski vaterpolo klub Partizan koji, i pored finansijskih problema, ima veoma dobru sezonu koju je završio na drugom mestu u regularnom delu Super lige. O tome koliko je domaći šampionat izjednačen na vrhu govori i činjenica da “crno-beli” dele drugu poziciju sa kragujevačkim Radničkim sa istim brojem bodova. Ovoga puta, njihov međusobni okršaj odlučiće jednog finalistu šampionata Srbije, a drugi će, po svemu sudeći, biti neprikosnoveni Novi Beograd.

Uporedo sa plej-ofom Super lige Srbije, igra se i doigravanje za plasman od petog do osmog mesta. Kreirana je grupa od četiri tima koji će se boriti za odlazak na LEN Kup Evrope naredne sezone. Bolju startnu poziciju sebi su obezbedili Vojvodina i Crvena zvezda koji su u prvom kolu savladali Valis, odnosno Proleter.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke