Težak udarac za Hrvatsku pred Evropsko prvenstvo

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.07.2022.
20:51
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Biće dodatno oslabljeni.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Od 29. avgusta do 10. septembra Hrvatska će biti domaćin Evropskog prvenstva koje će se održati u Splitu, ali mesec dana pre početka takmičenja hrvatski selektor Ivica Tucak se siuočio sa neočekivanim kadrovskim problemom.

Naime, dugogišnji reprezentativac Hrvatske Ante Vukičević ima određenih problema sa krvnim pritiskom, moraće na detaljnije medicinske preglede, ali selektor Tucak ne želi da rizikuje, pa će Vukičević propustiti Evropsko prvenstvo, iako mnogo znači selekciji Hrvatske.

''Lekar u Francuskoj preporučio je mirovanje do tri nedelje, a nakon njih dodatne pretrage. Naša medicinska služba na čelu s dr. Pivalicom predložila je da sve dodatne preglede obavi i u Hrvatskoj. Ali, nezavisno od toga, Ante je otpao za nastup na Evropskom prvenstvu u Splitu. Ne treba ni da pojašnjavam koliko nam to stvara dodatnih problema i koliki je to udarac.

Reč je o igraču koji je neizostavni deo ove reprezentacije od 2017. Čuo sam se s njim, situacija je za respekt i toga se moramo držati s nadom da će sve kasnije biti OK. Ante je jedan od najboljih momaka s kojima sam ikad radio i njemu su vrata ovog tima uvek otvorena. Ovo je posle odlazaka nakon Tokija zaista udarac koji nam dodatno komplikuje stanje'', izjavio je Tucak, a prenose ''Sportske novosti''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke