Topić bez priznanja – Duplantis, Ingebrigsten i Bol najbolji

Autor: Mladen Heleta
nedelja 23.10.2022.
08:30
Izvor: Sportske.net

Ceremonija Golden traks održana je u Talinu.

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

Srpska atletičarka Angelina Topić našla se u finalnom izboru nagrade koja se dodeljuje zvezdama u usponu, ali do iste nije došla.

Umesto u njene, priznanje je otišlo u ruke grčke atletičarke, 19-godišnje Eline Cengko. U muškoj konkurenciji je ova nagrada pripala Mikolasu Alekni.

Kada su u pitanju najbolji atletičari, nagradu su podelili Mondo Duplantis i Jakob Ingebrigsten, četiri godine nakon što su podelili i nagradu za zvezde u usponu. Duplantis je ove godine tri puta obarao rekord u disciplini skok sa motkom, dok je Ingebrigsten započeo godinu obaranjem svetskog dvoranskog rekorda u trci na 1500 metara, posle čega je usledilo pet medalja.

Kod žena ja bila samo jedna pobednica, neprikosnovena holandska atletičarka Femke Bol. Ona je u Minhenu uspostavila potpunu dominaciju na 400 metara i osvojila "het-trik" zlatnih medalja u različitim disciplinama na toj dužini (400 metara, 400 metara sa preprekama, 4x400 metara štafeta).

Na ceremoniji Golden traks koja se održavala u Talinu su po prvi put dodeljene nagrade za trenere, a iste su otišle u ruke Kade Delić-Selimović iz Bosne i Hercegovine i Heiko Vat iz Estonije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke