Tužna vest u Hrvatskoj, preminuo Zlatko Cico Kranjčar

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 01.03.2021.
11:04
Izvor: Sportske.net

Šokatna i tužna vest.

gnkdinamo.hr
gnkdinamo.hr

Povezane vesti

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske i bivši reprezentativac Jugoslavije - Zlatko Kranjčar preminuo je danas u 64. godini.

Ovu vest preneli su svi mediji u Hrvatskoj, uz napomenu da je preminuo nakon kratke i teške bolesti. Zbog problema sa jetrom nedavno je hitno primljen u bolnicu u Zadru, pre 10 dana je prebačen u Zagreb, ali nije uspeo da pobedi najvažniju bitku.

Cico Kranjčar je jedna od najvećih legendi hrvatskog fudbala, rođen je 15. novembra 1956. godine.

Kranjčar je karijeru počeo u Dinamu iz Zagreba za koji je nastupao čitavu deceniju od 1973. do 1983. godine, a sa Dinamom je osvojio i titulu prvaka Jugoslavije, a kasnije je igrao za Rapid iz Beča i Sent Polten.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 11 mečeva i dao je tri gola, a kasnije je za selekciju Hrvatske upisao još dva nastupa i pogodio jednom, pre nego što se penzionisao 1991. godine.

U trenerskoj karijeri predvodio je 20 klubova i reprezentacija, uključujući Dinamo Zagreb, Rijeku i NK Zagreb, sa kojim je osvojio senzacionalnu titulu 2002. godine. Na klupi Hrvatske sedeo je od 2004. do 2006. godine, 2010. i 2011. vodio je i selekciju Crne Gore.

Poslednji angažman imao je kao selektor U23 selekcije Irana, koju je predvodio do kraja prošle godine.

Zlatko Kranjčar je inače otac poznatog hrvatskog fudbalera Nika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke