Van Aert slavio u 10. etapi La Vuelte

Autor: Ivan Cvetković
utorak 27.08.2024.
22:45
Izvor: Sportske.net

Belgijski biciklista Vut Van Aert pobednik je 10. etape španske trke Vuelta, što je njegova treća etapna pobeda na tom grand turu ove godine.

EPA-EFE/Javier Lizon
EPA-EFE/Javier Lizon

Povezane vesti

Van Aert, koji vozi za tim "Visma", do pobede na etapi dugoj 160 kilometara, koja se vozila od Puenteareasa do Bajona, stigao je za tri sata, 50 minuta i 47 sekundi.

On je u sprintu u završnici bio brži od Francuza Kventina Pašea (Groupama-FDJ), dok je treći bio Španac Mark Soler (UAE Emirates).

Belgijanac je zadržao "zelenu majicu" i sada ima 243 osvojena poena, dok drugoplasirani Australijanac Kejden Grouvs (Alpecin) ima 162, a trećeplasirani Čeh Pavel Bitner (DSM) 81 poen.

U generalnom plasmanu, prvo mesto i "crvenu majicu" je zadržao Australijanac Ben Okonor (Decathlon) sa 40 sati, pet minuta i 54 sekunde.

Drugi je Slovenac Primož Roglič (Bora) sa tri minuta i 53 sekunde zaostatka, a treći Ekvadorac Ričard Karapaz (EF Education) koji za Okonorom zaostaje četiri minuta i 32 sekunde.

Naredna, 11. etapa, vozi se u sredu od 13.45, na deonici dugoj 166,5 kilometara, koja počinje i završava se u španskom gradu Padron.

Poslednja, 21. etapa, vozi se 8. septembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke