Vaterpolisti Zvezde po Novakovom receptu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.01.2023.
00:03
Izvor: Sportske.net

Dobro su poslušali njegov današnji govor, primenili ga i - osvojili trofej.

2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je napravila veliko iznenađenje osvajanjem trofeja Kupa Srbije u vaterpolu, pobedama nad srpskim predstavnicima u Ligi šampiona - kragujevačkim Radničkim u polufinalu i Novim Beogradom u finalu.

Crveno-beli su finalni dvoboj rešili u svoju korist rezultatom 11:10, posle velikog preokreta, a onda i dramatične borbe u poslednjoj četvrtini u kojoj je Zvezda velikom borbenošću i odlično organizovanom igrom odbranila stečenu prednost i zasluženo trijumfovala.

Ovo je peti Zvezdin trofej u kupu, a drugi u poslednje tri godine. Posle meča, trener Crvene zvezde Aleksandar Filipović je podsetio na deo današnjeg govora Novaka Đokovića posle osvojenog trofeja na Australijan openu.

''Novak je rekao da sanjamo snove i da će se ostvariti. Nama se to dogodilo. Čestitam igračima na velikoj utakmici, borbenosti koju smo obećali. Kada ovako igramo možemo da se nosimo sa svakim timom. U drugoj četvrtini je Novi Beograd promenio odbranu i preokrenuo rezultat. Posle tajm-auta smo krenuli drugačije da igramo, vratili se u meč i na kraju zasluženo pobedili'', izjavio je Filipović.

S druge strane, trener Novog Beograda Živko Gocić bio je razočaran ovakvim ishodom.

''Nisam zadovoljan. I pored svih problema koje smo imali sa zdravljem, hitnom pomoći, urgentnim centrom a večeras i sa umorom i nedovoljnom rotacijom išli smo na pobedu. Dominirali smo u drugoj četvrtini ali nas je tada stigao umor. Ipak svaka čast momcima na naporu. Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Da nismo primili neke lake golove moglo je da bude i drugačije'', rekao je on.

NOVI BEOGRAD: S.Rašović 2, Mandić 2, Granados 1, Vučinić, Pijetlović 1, Drašović 2, Ćetković, Perković 1, Martinović, Skumpakis, Žoao Pedro, Šušiašvili. Trener Gocić.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Gajić, Marković, Subotić 2, Vasić 2, Banićević, Basara 2, Vukićević, Seman 2, Milojević, Radović 2, Ivanović, Danković. Trener: Filipović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke