Vaterpolo klub pisao gradonačelnici Niša: "Vi ste grobar niškog sporta"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 27.12.2022.
18:50
Izvor: Sportske.net

Pismo upućeno gradonačelnici Niša.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Vaterpolo klub Nais objavio je otvoreno pismo gradonačelnici Dragani Sotirovski u kom se navodi da je niški sport u izuzetno teškom položaju i da ima naznaka da će biti još teže nego što je sada. 

Početak pisma je bio nedvosmislen. 

"Gotovo sa ponosom ističete da možete da se nosite sa epitetom grobara niškog sporta, koji Vam, po našem mišljenju, upravdano pripisuju ne samo niški klubovi, već i šira sportska javnost i svi ljubitelji sporta. Svaka čast!", početak je pisma. 

Rezultati niških klubova su daleko ispod očekivanja, i naravno, nije to jedini problem. 

„Danas u gradu od 250.000 stanovnika tek četiri superligaša, dva u muškoj, dva u ženskoj konkurenciji sa dobrim izgledima da se i taj broj uskoro prepolovi.U gradu, gde je košarka potonula, vi ponosno ističete da će Niš biti domaćin juniorskog evropskog prvenstva. Kome i kakvu poruku šaljete. Ulagaćete u sportsku infrastrukturu što je u redu, ali zaboravljate da ti budući sportski objekti neće imati kome da služe. Da li znate koliko vremena i novca treba da se obnovi nešto što Vi već treću godinu pokušavate da srušite do temelja."

"Niš postaje crna rupa na mapi Srbije... I dok se ostali veći gradovi u Srbiji upinju i uspevaju da imaju po dva superligaša u jednom sportu, dok se u prestonici troši enormni novac na dovođenje kvalitetnih igrača iz celog sveta, gde godišnja plata samo jednog od njih (a više je primera u raznim sportovima) iznosi više od celog niškog budžeta za sport, Niš se upinje i zahvaljujući Vama uspeće da izgubi i ovo malo što trenutno ima“.

„Vi ste sport u Nišu ne samo doterali uz zid, već pokušavate da ga uzidate u njega i pokopate svaku nadu u njegov opstanak. Ovo saopštenje je pokušaj odbrane dostojanstva i ponosa kako sportskih klubova tako i svih onih pojedinaca koji su gradili i grade sportsku istoriju Niša, ponosnog grada na jugu Srbije“.

U saopštenju se navodi i da će Nais pisati molbu predsedniku države, baš kao i prošle godine kada je i stigla pomoć, a ističe se i da će gradonačelnica biti pozvana da se priključi molbi. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke