Veliki preokret - Častan oproštaj Srbije od Evropskog prvenstva

Autor: Nemanja Janošev
petak 28.01.2022.
22:03
Izvor: Sportske.net

Naša selekcija se suočavala sa velikim problemima sa virusom korona uoči i tokom turnira, te nikada nisu bili kompletni.

UEFA.com
UEFA.com

Povezane vesti

Futsal reprezentacija Srbije pobedom nad Holandijom od 2:3 (1:0) je završila učešće na Evropskom prvenstvu.

Iako je praktično Srbija bila bez ikakvih šansi da izbori plasman za nastavak takmičenja s obzirom na to da im je trebalo barem devet pogodaka kako bi došli do pozitivne gol-razlike i ubedljiv poraz Ukrajine od Portugalije, naši momci su prikazali veliku želju da rezultatom.

Naša selekcija je igrala mnogo bolje u duelu sa domaćim timom, konstantno su stvarali šanse, ali je golman Hajk branio izuzetno. Nisu bivali precizni Tomić, Petrov, Rajčević, međutim, Holanđani, koji su u prvom poluvremenu imali jedan šut u okvir gola, to su eksploatisali preko Jordanija Martinusa posle tri minuta igre.

U nastavku meča, ponovo je Srbija bila dominantniji tim, ali opet posle tri minuta igre u drugom poluvremenu - Holandija stiže do gola. Bio je to autogol Rakića koji je pogođen u pokušaju da se izmakne.

Ali, ni to nije pokolebalo Srbiju koja je izgledala pomalo demotivisano iako su se šanse nizale. Za manje od šest minuta, fantastičan polu-volej Slobodana Rajčevića i lepi golovi Ramića i Stojčevskog na petoparcu za potpuni preokret. Uprkos tome što su znali da su šanse za plasmanom nestale, žar i borba nisu izostale, a Holanđani, koji su promašili penal i šansu za izjednačenje, igrali su i sa šest igrača u polju i pokušavali da sačuvaju čast pred svojom publikom.

Međutim, Nemanja Momčilović je imao nekoliko odličnih intervencija i tako su "orlovi" sa jednim trijumfom, gol-razlikom 6:12 i porazima od Portugalije i Ukrajine okončali turnir.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke