Veliko srce kragujevačko!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.09.2023.
14:00
Izvor: Sportske.net

Prva pobeda Ekonomca u novoj sezoni.

M.Lazarević / КMF Ekonomac
M.Lazarević / КMF Ekonomac

Povezane vesti

Posle velike borbe i teže nego što se očekivalo, Ekonomac je na parketu Sportske hale SBB “Jezero”, u utakmici drugog kola Prve futsal lige, savladao niški Vinter sport sa 5:2, čime je ostvario prvu pobedu u novoj sezoni.

Počelo je dosta žustro sa obe strane i veoma atraktivnim šutem iskusnog Rnića, koji je izmamio aplauze i uzdahe gledlaca. Na drugoj strani Stevanović je „žabicom“ naterao Milanovića na paradu kako bi sačuvao svoju mrežu, da bi potom golman domaćih u izglednoj prilici osujetio Marjanovića. 

Sporna situacija u osmom minutu, šutirao je Nedeljković, lopta je pogodila u ruku Stevanovića, ali je drugi sudija meča, Lazarević ovu situaciju „izvukao“ izvan prostora šest metara i time nije dosudio najstrožu kaznu. 

Mreže su mirovale skoro 17 minuta, kada je iskosa sa desne strane Janjić uspeo da matira Milanovića i dovede Nišlije u vođstvo – 0:1. Iz neposredne blizine Marko Stojanović na pas Rnića nije pogodio izjednačenje, a potom to nije pošlo za nogom ni Stojčevskom. Na minut i po pre odlaska na odmor, Digić je iskoristio kolosalnu grešku igrača Vinter sporta i pogodio mrežu Đorđevića. Tokom poslednjeg minuta pokušao je još jednom Janjić gotovo sa mesta odakle je postigao gol, ali ovoga puta nije bio precizan, a malo je nedostajalo Radenkoviću da sa preko pola terena lobuje čuvara mreže domaćih.

Posle samo deset sekundi igre u nastavku, Stojčevski nije iskoristio sjajno proigravanje Digića, da bi Milivojević glavom šutirao pored stative. Silovitim udarcem sa preko deset metara Rnić je uzdrmao konstrukciju gola. 

Vinter sport je uzvratio  udarcem Ristića, koji takođe nije doneo promenu rezultata. 

Blizu cilja bili su najpre Radenković na jednoj, odnosno, Stojčevski na drugoj strani. Sredinom poluvremena pokušao je iskusni Ilić, refleksnom reakcijom Milanović je loptu izbacio preko prečke. U 33.minutu, stari vuk, Ivan Marinković „presekao“ je napad gostiju i gotovo prizemnim udarcem doneo toliko željeno vođstvo Ekonomcu – 2:1. Još se radost nije ni stišala, a prednost je uvećana, Rnić je izveo korner, a Stojčevski glavom je bio nepogrešiv. 

M.Lazarević / КMF Ekonomac

Od tog trenutka zaigrao je Vinter sport sa igračem više umesto golmana, što je moglo da bude kažnjeno u dva navrata preko Milivojevića koji je promašio nešto što gotovo da nije moguće bilo promašiti. 

U prvoj ofanzivnijoj  akciji sa igračem više, Milanović je bio sjajan na golu posle šuta Ilića. Posle šuta Marjanovića lopta je zakačila Rakića i završila u mreži Кragujevčana, koji tek što su krenuli sa centra su preko Stojčevskog vratili dva gola prednosti. Forma je prolazna, klasa je večna još jednom je pokazao Rnić pogodivši nebranjenu mrežu za potvrdu prvog trijumfa „studenata“ u novoj sezoni.

Zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, u elitnoj ligi srpskog futsala sledi dvonedeljna pauza. U narednom, trećem, kolu, Ekonomac će se kao gost, u nedelju, 24.septembra od 21.00 čas, sastati sa ekipom FON Banjice u Beogradu.

Ekonomac – Vinter sport 5:2 (1:1)

КRAGUJEVAC - Sportska hala: SBB „Jezero“. Gledalaca: 300. Sudije: Rabrenović i Lazarević (obojica iz Beograda). Strelci: 0:1 Janjić u 17, 1:1 Digić u 19, 2:1 Marinković u 33, 3:1 Stojčevski u 33, 3:2 Rakić (autogol) u 38, 4:2 Stojčevski u 39, 5:2 Rnić u 39.minutu. Žuti kartoni: Rakić (Ekonomac), Stevanović (Vinter sport). Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac, 5(3-2) Vinter sport 7(5-.2).

EКONOMAC: MILANOVIĆ, MILIVOJEVIĆ, RNIĆ, STOJČEVSКI, DIGIĆ, Đurović, Dedinac, Rakić, Pecić, Nedeljković, M.Stojanović, A.Stojanović, Marinković, Tadić.

VINTER SPORT: ĐORĐEVIĆ, RISTIĆ, RADENКOVIĆ, STEVANOVIĆ, MARJANOVIĆ, Čudić, Bajkanović, Mandić, Ilić, Janjić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke