Vilagoš: "Malo je falilo do zlata, to je za sledeći put"

Autor: Filip Rodic
sreda 12.06.2024.
14:30
Izvor: Sportske.net

Uspela pod pritiskom.

@OKSrbije
@OKSrbije

Povezane vesti

Atletičarka Adriana Vilagoš je u izjavi posle osvojenog srebra na Evropsko prvenstvu u atletici u disciplini bacanje koplja rekla da joj je drago što je uspela da napravi rezultat, uprskos pritisku.

"Jako dugo čekam da prebacim 64 metara... Obećala sam da neće biti drame i na kraju mi je jako drago što sam uspela kad je bio pritisak. Radovala sam se kad sam videla rezultat i osetila sam da sam mogla da dam sve od sebe u tom momentu. 20 centimetara je falilo za zlato, ali to je za sledeći put", navela je Adriana Vilagoš u izjavi za "RTS".

Vilagoš je u trećoj seriji bacila hitac od 64,42 i nadmašila državni rekord star 10 godina koji je bio u vlasništvu Tatjane Mirković (Jelače).

Pored Adriane i Angelina Topić je osvojila srebro u skoku uvis rezultatom 1,97 i to je njeno drugo evropsko odličje.

"Prezadovoljan sam s njom i Angelinom Topić, one su naša budućnost. Kažemo da će dugi niz godina vladati Evropom. Adriana je bila fanstastična u trećoj seriji, kada je najvažnije bacila je 64,42 samo 20 centimetara do zlata. Mislim da će se to u Parizu vratiti i da će ona biti još bolja, kao i Angelina - sjajna na takmičenju, finalu. Mislim da su njih dve biseri srpske atletike koje će dugo osvajati medalje za našu državu", naveo je Edin Zuković savezni kapiten Atletske reprezentacije Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke