Vojvodini prvi trofej u sezoni, crno-beli bez rešenja za nezadrživog Jovanovića!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.09.2024.
21:57
Izvor: Sportske.net

Odmah će imati priliku i za drugi.

Milos Benke/Sportske.net
Milos Benke/Sportske.net

Povezane vesti

Nova klupska rukometna sezona počela je večerašnjom utakmicom Superkupa Srbije, organizovanom u banjalučkom ''Boriku'', gde su se za prvi trofej u sezoni borili Vojvodina kao aktuelni šampion i Partizan AdmiralBet kao osvajač Kupa Srbije.

Kako se i očekivalo, vodila se velika borba, do samog kraja nije bilo izvesno ko će osvojiti trofej, ali je za nijansu bila bolja ekipa Vojvodine, predvođena raspoloženim Milanom Jovanovićem.

Na kraju, 24:22 (11:10) za Novosađane, koji će već sutra imati priliku da dođu i do trofeja ''Svesrpskog kupa''.

Vojvodina je posle samo šest minuta igre ostala bez isključenog Vukašina Vorkapića, koji je dobio direktan crveni karton, jer je iz sedmerca pogodio u glavu novog golmana Partizana, iranskog reprezentativca Hejderirada.

Sve se to dešavalo pri rezultatu 4:1 za Partizan. Glavnu ulogu na terenu ubrzo preuzima Mladen Šotić sa dva svoja pogotka i Partizan je poveo sa 6:3.

Imao je Šotić zatim i sjajnu asistenciju za Crnoglavca, ali je usledio odgovor Vojvodine koja golom Đorđića stiže do izjednačenja na 7:7.

Partizan ne realizuje ni naredni napad, a Novosađani to koriste preko Hešaba koji iz kontranapada donosi prvo vođstvo Vojvodini na isteku 15. minuta ove utakmice - 8:7.

Seriju Vojvodine je nakratko prekinuo Kotar iz sedmerca, ali Đorđić se raspucao na drugoj strani, ''ispalio je projektil'' za novo vođstvo Vojvodine- 9:8.

Do kraja prvog poluvremena se nastavila ravnopravna borba, ali je Vojvodina zahvaljujući Đorđiću zadržala gol prednosti na isteku prvih 30 minuta - 11:10 za Novosađane.

Vojvodina mnogo bolje započinje drugo poluvreme, pravi novu seriju i stiže do velikih četiri gola prednosti - 14:10, a prvi gol za crno-bele u nastavku meča postigao je Miha Kotar.

Nedugo zatim je mladi Barjaktarović lepim golom smanjio na 15:13 i Partizan je polako počeo da hvata priključak, ali Milan Jovanović odmah uzvraća svojim četvrtim golom.

Raspoloženi Jovanović je i nešto kasnije zatresao mrežu crno-belih, a pri rezultatu 19:18 za Vojvodinu došlo je i do incidenata na tribinama, pa su policijske snage morale da intervenišu, ali to nije uticalo na dešavanja na terenu i sve se brzo smirilo.

A Jovanović se ne zaustavlja, postigao je i svoj sedmi gol za ''plus dva'' u korist Vojvodine na ulasku u poslednjih deset minuta. Sjajni Šotić je vratio neizvesnost i svojim četvrtim pogotkom je smanjio na 20:19.

Kako je utakmica ulazila u finiš, sve zapaženiji je bio i golman Vojvodine Trnavac koji je zaustavio šuteve Zečevića, pa Crnoglavca, a Novosađani su ponovo steki dva gola prednosti - 21:19.

Nije se predavao Partizan, ali sve dileme oko pobednika rešava nezadrživi Jovanović sa još dva pogotka - ukupno 10 golova je postigao za konačnih 24:22 za Vojvodinu!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke