Vuleta iznela gorući problem, moraće da rade makaze!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 07.03.2022.
21:45
Izvor: Sportske.net

Smatra da je mogla bolje.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta, koja je danas ostvarila impresivan rezultat skokom od 6,88 na "Belgrade Indoor Meetingu" u Štark Areni navela je da bi rezultat bio još bolji da je nije omela frizura.

Vuleta je nadmašila konkurenciju i najavila odličnu formu pred početak Svetskog prvenstva, koje se ovog meseca takođe igra u Beogradu.

Nakon sjajnog rezultata izašla je pred novinare i iznela opravdanje.

"Dosta sam se ispromašivala u zaletu, najveći problem mi je napravila punđa, ostavila je trag u pesku na prvom skoku. Ošišala sam se, moram da smislim način, sad me koštalo dosta, ne želim da me košta na Svetskom prvenstvu. Podloga je dobra, rezultati nisu loši, znam šta treba da popravim. Poenta je bila da napravim svih šest skokova na ovoj stazi. Solidan rezultat, imam još dve nedelje da popravim te nijanse i da dovedem stvari do savršenstva", iznela je Vuleta prve utiske pred novinarima.

Trener Goran Obradović imao je zanimljivo rešenje.

"Trener mi je dobacivao sa tribina da uzmem mašinicu od koleginice i da se ošišam na stazi. Baš je ogroman problem, rešila sam se broja, sledeća je frizura", razočarano je podsetila Ivana na tragičan gubitak medalje od pre nekoliko godina kada joj se otkačio broj i ostavio tragu pesku.

Staza u beogradskoj "Štark areni" joj vrlo odgovara.

"Veliki sam ljubitelj dasaka, odgovaraju mom stilu trčanja, ja sam jedna od jačih skakačica. Volim da iskoristim podlogu, u svkaom slučaju znači mnogo. Imam sada vremena da pogledam skokove, da vidim na čemu treba da poradim. Razlika u podlogama postoji, primećujemo mi koji to znamo, staza je odlična".

Generalni utisak o mitingu u Beogradu je veoma pozitivan, pred Svetsko prvenstvo u dvorani na istom mestu od 18. do 20. marta.

"Srećna sam što je Duplantis oborio svetski rekord ovde, nadam se da će ih na Svetskom prvenstvu biti još više. Kako da mi ne bude žao, juriš svetski rekord i onda se to desi, imaš priliku, a život ne daje baš puno prilika. Želela sam skok od sedam metara, da nije bilo punđe imala bih taj skok. Srećna sam i ponavljam, drago mi je što imam vreme da se pripremim".

Zadovoljna je i nastupima drugih srpskih atletičara

"Presrećna sam što se takmičenje održava i što uopšte možemo da se takmičimo.Imam mnogo prijateljica, podržavamo jedan drugu, Milicu najavljuju kao moju naslednicu, ima moju punu podršku. Treba uvek da se nađe neko ko će nasleđivati, tu je mala Angelina Topić, ima mnogo dece koja se razvijaju i to je lepo. Vide da nije to ništa strašno i potrebni su rad, red i disciplina", istakla je Ivana Vuleta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke