Vuleta pred EP - Više dalekih skokova i manje prestupa

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 12.08.2022.
14:30
Izvor: Sportske.net

Imamo velika očekivanja...

EPA-EFE/Etienne Laurent
EPA-EFE/Etienne Laurent

Povezane vesti

Srpska skakačica u dalj Ivana Vuleta izjavila je danas da se raduje nastupu na Evropskom atletskom prvenstvu u Minhenu i istakla da očekuje "manje prestupa i više dalekih skokova".

Nakon što je ostala bez medalje na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Judžinu zauzevši sedmo mesto, Vuleta će predvoditi tim Srbije na šampionatu Evrope u Minhenu koje je na programu od 15. do 21. avgusta.

"Posle srebra u Cirihu, zlata u Amsterdamu i odustajanja od finala u Berlinu usled povrede ahilove tetive 2018. godine, željno iščekujem jos jedno Evropsko prvenstvo na otvorenom. Ovu sezonu sam započela drugom titulom svetske prvakinje u dvorani pa sa istim ambicijama idem i u Minhen", rekla je Vuleta, prenosi Srpski atletski savez.

"Očekujem sjajnu atmosferu na tribinama, ali mirnu u svojoj glavi, manje prestupa i više dalekih skokova. Forma je još bolja nego u Judžinu tako da se radujem još jednom prilici, sledeće nedelje", istakla je srpska rekorderka.

Olimpijski stadion u Minhenu biće mesto održavanja Evropskog prvenstva u atletici koje počinje za tri dana, 15. avgusta.

Pored Vulete, Srbiju će predstavljati još 13 atletičara - Milica Gardašević, Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević (bacanje kugle), Angelina Topić (skok uvis), Adriana Vilagoš (bacanje koplja), Dragana Tomašević (bacanje diska).

Takmičiće se i Boško Kijanović (400 metara), Elzan Bibić (5.000 metara), Anja Lukić (100 metara s preponama), Luka Trgovčević (110 metara s preponama) i Milana Tirnanić (100 metara).

U Minhenu će se, pored atletskog, sportisti u još osam sportova boriti za titulu prvaka Evrope - odbojka na pesku, kanu sprint, biciklizam, gimnastika, veslanje, sportsko penjanje, stoni tenis i triatlon.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke