Zašto je Novi Beograd izbacio Dušana Mandića?

Autor: Lazar Nikolić
utorak 28.03.2023.
18:25
Izvor: Sportske.net

Stiglo objašnjenje.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Legendarni srpski vaterpolista Dušan Mandić izbačen je iz ekipe Novog Beograda.

Njega je iz tima sklonio trener, takođe proslavljeni naš vaterpolista Živko Gocić i on do daljnjeg neće trenirati sa ostatkom ekipe.

O Mandićevom izbacivanju iz tima progovorio je direktor Novog Beograda Slobodan Soro i istakao da je to isključivo bila odluka šefa struke srpskog evroligaša.

"To je isključivo odluka našeg trenera Živka Gocića, u čije znanje i rad klub ima apsolutno poverenje. Stali smo iza njega, jer smo ubeđeni da je imao dovoljno pravih razloga za svoj potez", izjavio je Soro za dnevni list "Danas".

Ova odluka nije doneta zbog nediscipline niti zbog skuoba igrača sa trenerom, već je isključivi razlog prema tvrdnjama Sora učinak Mandića u bazenu.

"Nije ovo nikakvo upiranje prstom u jednog čoveka već stručna procena Gocića. Mandićevih trenutnih igara, doprinosa u ekipi… Ne postoje bilo kakvi konteksti van vaterpolo priče. Nije ni na koji način remetio atmosferu, kao što nema govora ni o ličnim sukobima. Ponavljam da je ceo slučaj lišen drugih dimenzija i konotacija", jasan je on.

Na kraju je Soro rekao da će na kraju sezone status Mandića biti poznat.

"Sešćemo na kraju sezone i videti šta je najbolje i za klub i za njega. Do tada smo svi fokusirani na nastavak prvenstva i Lige šampiona. Svima su poznate naše ambicije"kazao je on.

Ambicije Novog Beograda su jasne. To je trofej Lige šampiona koji im je prošle godine izmakao, nakon što su u finalu posle slabijeg izvođenja peteraca poraženi od Pro Reka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke