"Zatvara se" nebo nad Parizom za vreme otvaranja Olimpijskih igara!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 24.04.2024.
23:45
Izvor: Sportske.net

Doneta odluka.

EPA-EFE/FRANCK ROBICHON
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Povezane vesti

Vazdušni prostor nad Parizom biće zatvoren na šest sati u okviru velike bezbednosne operacije tokom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara 26. jula, saopštio je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova i glavni operater pariskih aerodroma.

Ministar unutrašnjih poslova Žerar Darmanin je saopštio da će se zona zabrane letova prostirati u radijusu od 150 kilometara oko Pariza.

Predsednik operatera koji poseduje i upravlja pariskim međunarodnim aerodromima Aeroports de Paris Augustin de Romanet rekao je na radiju Frans Info da su sve avio-kompanije unapred upozorene o zatvaranju i rečeno im je da će morati da lete oko ograničenog vazdušnog prostora tokom trajanja ceremonije otvaranja.

Najmanje jedan francuski vojni AVAKS avion nadziraće nebo tokom Olimpijade, koristeći svoj moćni radar da prati bilo kakve potencijalne pretnje iz vazduha, rekao je komandant francuske AVAKS eskadrile za Asošijeted pres.

Drugi vojni avioni mogu da se podese da presreću sve neovlašćene letove koji ulaze u ograničeni vazdušni prostor.

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu koja se po prvi put neće održati na stadionu već treba da se održi na reci Seni predstavlja najteži pojedinačni bezbednosni izazov za organizatore Igara u Parizu, pošto se očekuje prisustvo oko 320.000 ljudi, kao i mnoštva stranih zvaničnika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke