Zvanično - Đorđić dve godine u Partizanu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.10.2024.
00:12
Izvor: Sportske.net

Najavljeno - učinjeno.

RK Partizan AdmiralBet/Maja Nastic
RK Partizan AdmiralBet/Maja Nastic

Povezane vesti

Kako smo ranije i najavili, Partizan AdmiralBet je u utorak ozvaničio još jedno veliko pojačanje!

Novi član crno-belih postao je Petar Đorđić, reprezentativac Srbije i doskorašnji član Vojvodine koji se crno-belima obavezao na vernost do juna 2026. godine.

On će tako nastaviti tamo gde je stao njegov otac, naš čuveni golman Zoran ''Paša'' Đorđić koji je 1993. godine briljirao u antologijskom finalu plej-ofa protiv Crvene zvezde i značajno doprineo osvajanju Partizanove titule te godine.

Uz ozvaničenje današnjeg transfera, Partizan AdmiralBet je na društvenim mrežama podsetio na pomenuto finale iz 1993, što možete da pogledate u prilogu. Da sve bude još zanimljivije, Petar Đorđić je tada imao samo tri godine i držao je šampionski pehar u rukama.

''Drago mi je što sam postao igrač Partizan AdmiralBet-a, kluba koji raste i ima visoke ambicije. Pored tog profesionalnog aspekta, postoje i emocije koje pratim iz porodice. Kroz maglu pamtim tatino osvajanje titule 1993. godine, bio sam jako mali, ali mi je pričao da sam u to vreme bio maskota tima (smeh). Kao sportista težim ka najvišim ciljevima i nadam se da ću biti dobro pojačanje. Biću jedan od najstarijih u ekipi, tako da tek sad shvatam kako vreme brzo prolazi'', rekao je Petar Đorđić u razgovoru za klupski sajt Partizan AdmiralBet-a posle potpisivanja ugovora.

RK Partizan AdmiralBet/Maja Nastic

Zašto je napustio Vojvodinu, koja je Partizanov najveći rival u tekućoj sezoni, baš kao i u prethodnoj?

''Stvarno je neočekivano sve ovo što se izdešavalo. Došao sam u Vojvodinu posle Evropskog prvenstva sa reprezentacijom i bio vrlo motivisan. Beležili smo dobre rezultate, osvojili titulu, ove sezone igrali dobro u Ligi Evrope, ali neke stvari nisu bile onakve kakve sam ih zamišljao. Ne bih javno pričao o tome, ovako je najbolje, da i Vojvodina i ja idemo svojim putem. Ponuda iz Partizana je došla tek nakon što je moj rastanak sa Vojvodinom bio ozvaničen i to mi je jako bitno da naglasim. I klubu i bivšim saigračima želim sve najbolje, osim protiv nas (smeh). Rivalstvo između Partizana i Vojvodine je jako dobro za naš sport. Ne pamtim kada smo imali dva tako kvalitetna tima i to je veliki plus za rukomet i navijače. Nadam se da će oba kluba nastaviti da rastu, a reprezentacija zajedno sa njima.

Razmišljao sam čak i da završim karijeru. Porodica mi je na prvom mestu i želim da mi deca odrastaju ovde, da ne menjaju školu. Imao sam druge ponude, ali se onda otvorila prilika da zaigram za Partizan. Imao sam odličan razgovor sa ljudima iz kluba, potom i sa trenerom Đorđem Ćirkovićem i bilo mi je važno da čujem njegovo mišljenje. Ako te trener hoće i pozitivan je prema tvom dolasku, onda vredi nešto graditi. Smatram da još uvek mogu mnogo da doprinesem i pokažem na terenu i nadam se da ćemo kao tim ispuniti sve što se od nas očekuje'', izjavio je Đorđić.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke