Australijanka pala na doping testu: ''Nikada nisam čula za tu supstancu!''

Autor: Beta Beta
nedelja 28.07.2019.
14:53
Izvor: Beta

Australijska plivačica Šejna Džek, koja se povukla sa Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji pošto je pala na doping testu, rekla je danas da su njeni rezultati bili pozitivni na supstancu ligandrol.

EPA/Tamas Kovacs

Povezane vesti

Džek je na društvenim mrežama navela da je 19. jula obaveštena da je i njen B uzorak bio pozitivan na istu supstancu. Ligandrol je supstanca koja pomaže u poboljšanju dobijanja mišića i gubitka masti.

Ona je navela da nije znala da je uzela ligandrol, supstancu za koju je rekla da se može naći u kontaminiranim suplementima.

Džek je rekla da je o pozitivnom doping testu saznala od zvaničnice Australijske Antidoping agencije i da joj se život posle toga preokrenuo.

"Nikada nisam čula za tu supstancu, niti sam znala kako se izgovara. Rekla mi je da se radi o ligandrolu. Sada znam da se može naći u kontaminiranim suplementima. Nijedan sportista nije bezbedan od rizika kontaminacije", rekla je Džek.

Dodala je da je angažovala advokata kako bi "sprala ljagu sa svog imena".

"Ne treba da branim svoju reputaciju, pošto znam da ovo nisam uradila. Nikada nisam propustila nasumična doping testiranja i uvek sam na vreme dostavljala informacije o boravku. U Australiji, u plivanju, mislim da nije moguće da sportista namerno uzme zabranjenu supstancu, a da ga ne uhvate", navela je 20-godišnja plivačica.

Australijska plivačka federacija saopštila je da je razočarana zbog pozitivnog doping testa i sramote koji je naneo plivačkoj reprezentaciji, sportu i zemlji.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.