Fudbalski Černobilj

Autor: Boris Jovanović
subota 08.06.2019.
12:20
Izvor: Sportske.net

Jasno je da je reaktor odavno doživeo havariju, sada samo kusamo posledice.

EPA-EFE/MYKOLA TYS
EPA-EFE/MYKOLA TYS

Povezane vesti

Znate šta?

Nije pitanje mog vremena, ni vaših nerava, na kraju krajeva, reprezentacija je, kao i učešće u društvenim odnosima, princip dobrovoljnosti pojedinca. Možeš i da ignorišeš nacionalno loženje možda zasmeta kakvoj budali, ali generalno, i nada je neka vrsta nerealnih očekivanja.

Pogotovo kada govorimo o fudbalu ovdašnjem.

Prvo, gomila zaurla te na posledicu, ako se istrčiš, pomeneš uzrok, završićeš na lomači. I to je ok, mi nismo ni velika, ni ozbiljna fudbalska nacija, u takvoj situaciji salemska suđenja su dobrodošla, podgreješ razumne na vatrici i milina, u krdu je vazda bilo toplo.

Nije pitanje večerašnjeg poraza, jer sve ovo ličilo je na one situacije kad te neki klinac razbija na PES, pa mu, dok ode po sok, pomeriš mu taktiku, pomešaš komande i ne bude mu ništa jasno.

Ne pričam o Krstajiću, šta sam imao o tome rekao sam pre Mundijala, niko ne bi trebalo da se uči na bitnim stvarima, niko ne bi smeo da upravlja nuklearnim reaktorom bez odgovarajućeg iskustva, čitaj znanja.

Dogodilo se igračima, oni su bili pogrešno navođeni u ovoh nadrealnoj večeri, bekovi su bili štoperi, napadači bekovi, Ljajić je nekako u toj podeli karata završio kao zadnji vezni, što je doprinos teoriji fudbala. Zbilja, pokušaj da se natera igrač koji nije imao veliku karijeru jer nije mogao ništa u defanzivi, napravi čovek koji će biti metronom tima i korekcija štopera i lažnih bekova koji kampuju na protivničkoj polovini je za udžbenike.

Srbija Ukrajina Nikola Milenkovic

Objašnjavao sam, rušeći vam sneška, posle šlepera sreće koji smo prosuli u Lisabonu da mi jedino možemo da se branimo, da nemamo luksuz za Ljajića i Tadića, da moramo da igramo 3-5-2, ali sa ozbiljnim štoperima i defanzivnim bekovima. Drugim rečima da krvavimo dupe i čekamo da Tadić nešto izmisli i Jović uradi ono što ga je dovelo u najveći klub na svetu. I tu nema nikakvih formula, sv drugo je pipanje pogrešnih dugmadi i havarija.

Nebitno je da li smo izgubili 1:0 mogli smo i da progutamo sedam komada, rahmetli Boškov je bio u pravu u onim svojim sofizmima kojima je nasmejavao Špance i Italijane, svejedno je. Ono što je mnogo gore je činjenica da ovakvi ne bi trebalo da idemo na prvenstvo, makar učestvovalo i 48 ekipa.

Mladen Krstajic

Brukanje je takođe izbor, nije moranje, ni igračima, ni selektoru. Ni onima koji nisu pozvani, verovatno im se sada čini da ih je Bog pomilovao po glavi. Jer, teško je staviti se u kožu fudbalera, niko ne voli da ga bičuju pred očima sveta.

Ovo nije naknadna pamet, niti kritika, za to je kasno. Jednostavno, niti se ima šta secirati, niti se ovakve stvari daju popraviti. To je samo rasipanje reči i energije bez cilja.

Nemojte se nervirati, bolje neće biti, a posledice ionako ne možemo izbeći...

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 08.06.2019
17:36

Ladno ne moze da se komentarise sinocna bruka?

avatar
G4L
Saturday, 08.06.2019
14:18

Ne znam sta vise treba da se desi da FS shvati da je Krstajic jedna od najvecih gresaka u poslednjih 20ak godina...

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 08.06.2019
12:34

Lako je sad pametovati, ali mesecima smo ovde imali glumatanja PES selektora. Krstajicu se moze jedino moze zameriti sto je pokleko pred masom javnosti i ispunio im sve zelje (Jovic, Prijovic, Kostic, Gacinovic, Tadic, Ljaljic i Maksimovic) i na to je dodao samo Dmitrovic, Milenkovic, Spajica i Kolarova.
Izmislili smo neku formaciju i video se rezultat.

Nema veze sto se nama fudbal vec 15 godina zasniva na trcanje, solo poteze pojedinaca (Jovanavoic i Krasic pre, sada Tadic) i bunarenje na napadaca (Zigic pre, sada Mitrovic).
Bitno je ispuniti zelju pojedinaca i u napad pustiti Jovica. Ne pricam ja o njegovom kvalitetu, ali da se ne lazemo nasom igrom, njegov kvalitet ne moze da dodje do izrazaja. Pustiti spica od 1.80 da 90 minuta igra ledjima okrenut ka golu i da rve sa protivnickom odbranom je "zlocin". To moze Mitrovic, ali Jovic ne.