JSL - Biće bolje, ne znamo kada...

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 11.08.2014.
13:26
Izvor: Sportske.net

Start je protekao prema očekivanjima. Malo golova, loš fudbal, igranje sa dva špica kao incident. I dok savez laže sebe, uvek možemo da pogledamo preko granice...

Povezane vesti

JSL je startovala prema očekivanju, dva jedina kandidata za titulu nisu blistala, ali su zabeležila pobede, pa su izostala neka iznenađenja kao prethodnih sezona.

Voša je iznenađujuće ubedljivo dobila "Romantičare", dok su novajlije u ligi dobro prošle. Lučanci su odoleli u Jagodini, Čačani savladali pojačani Donji Srem. Kao i obično prednjačili su navijači Zvezde kada je poseta u pitanju, a navikli smo se na neefikasnost.

Postignuto je 17 golova, prosek su popravili "Zmajevi" i Partizan, oko dva gola po meču je recimo mnogo manje nego 4 koliko je palo recimo u hrvatskom šampionatu. Doduše, oni su ranije počeli, prethodne nedelje je bilo 12 golova u 5 mečeva, ali sedam dana pre toga su bili efikasni, blizu 4.5 gola po meču.

Nije sve u golovima reći će u JSL gde lažu sami sebe da imamo najbolje takmičenje u Balkanu. Nije, dodajemo mi, ima nešto i u evrokupovima gde četiri hrvatske ekipe igraju u poslednjem kolu LE, dok je kod nas ostao Partizan.

Ima nešto i u reflektorima, preko granice se već godinama igraju večernji termini, kod nas svake godine odlažemo primenu. Nije ni čudo što organe koji vode takmičenje, ali i FSS koji im je poverio elitnu ligu niko ne doživljava kao ozbiljne.

Doduše, gori fudbal se igra recimo u Bosni, ali ako nam je to reper, liga u kojoj je politika sve, a fudbal ništa, onda hajde da aplaudiramo.

Ne radi se ovde o priči o kvalitetu, niko normalan ne može da očekuje neki vrhunski fudbal u ligi u kojoj većina klubova i ne plaća igrače, duguje svakome i davi se u problemima društva.

Radi se o pristupu, za 90 minuta ne šutnete tri puta na gol, a igranje sa dva špica je incident u Srbiji, kao da je zakonom zabranjeno.

Biće bolje?

Aha, nadajte se, prošle godine u prvom kolu je bilo efikasno zahvaljujući pobedi Partizana od 4:3 protiv Pazaraca, posle se sve vratilo u kolotečinu.

Poseta je sve gora, gledalaca sve manje, mi i dalje živimo u lažima i zabludi. Nije sve ni Zvezda i Partizan, ima i drugih klubova.

Imamo par dobrih novih stadiona, onaj u Gornjem Milanovcu je u nižem rangu, uz gorak ukus baraža, onaj drugi, Voždovca se ne koristi kada "Zmajevi" treba da igraju sa Partizanom.

Možete slobodno da budete optimisti, ali bi trebalo da možda skinete ružičaste naočare...

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.