Uzmi pobedu, sve je bolje od gorčine uskraćenog deteta!

Autor: Boris Jovanović
petak 24.03.2017.
20:55
Izvor: Sportske.net

Nemamo mi pravo da budemo izbirljivi, jer srpski fudbal je onaj nesrećni bucko sa strane. Samo pre nego što Gruziji pripišemo fudbalsku klasu, ova razbarušenost Srbije ostaje Muslinov rebus...

EPA/ZURAB KURTSIKIDZE
EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Povezane vesti

Uzećemo pobedu. I samo to.

Jer, majka svih tesnih rezultata, 3-5-2, ne radi. I nije to samo jer su Bane i Kolarov već sredovečni bekovi na prekvalifikaciji u štopere, ili što je samopouzdanje u pasu Nikole Maksimovića zagubljeno negde u onim uskim napuljskim uličicama, i u prethodnim utakmicama je bila ista priča.

Gruzija nije ozbiljan tim, ma kako vas uveravali oni što im je znanje stalo oko oblika lopte i toga da danas svi igraju fudbal. Ne, Gruzija je ekipa koju rezultat drži u igri, srčana kada joj ide, malodušna čim oseti limite.

Dobili smo na individualni kvalitet, imamo Tadića koji je daleko najbolji igrač tima, on misli ono što će ostali videti u sledećoj sekvenci dok se traka odmotava, to ga čini nadmoćnim.

Imamo i Mitrovića, takvog kakav jeste, dok na onim ogromnim leđima vuče Benitezovo nepoverenje, svoje nesnalaženje u svetu fudbalske korektnosti. Ali, nemojte biti smešni, nemamo nikoga ko je blizu njegovoj klasi, spremnosti da trpi batine i igra za ekipu. I tu ne treba eksperimentisati, dobićemo po nosu bez razloga.

Kao i kod golmana, ono što vam pričam od početka decenije. Ako ostavite po strani to koji će od vaša dva kluba osvojiti kartonsku titulu i više se dodvoriti vlasti, ako skinete taj osmeh jednookog kiklopa u zemlji slepih, videćete, Vladimir Stojković je najbolji golman u Srbiji.

On svoje probleme iz klubova ne donosi na okupljanja reprezentacije, to je baš retkost u srpskom fudbalu.

U svakom slučaju, i dalje verujem da bi Muslin bio zadovoljniji pobedama od 1:0, takve bi imale njegov trenerski potpis, ovo sada liči na razbarušenost, spoj okolnosti i oslanjanje na inspiraciju, nikako jasnu ideju.

Mi Srbi, šteta što vam rušim sneška, ali je tako, nismo baš od inspiracije, od te naše mašte nam obično bride obrazi kada se sudarimo sa velikim timovima.

No, čini se da tražim previše, pobeđujemo, idemo tamo gde nas niko ne očekuje. Valjda se i ne zavaravamo da će nam to promeniti fudbal u celini.

Ali, loženje je nektar u odnosu na onu gorčinu dok stojiš sa strane i gledaš kako drugi igraju, debela, nespretna deca znaju taj osećaj. E to je srpski fudbal u ovoj deceniji, ogorčeno, uskraćeno dete koje čak nema ni tu sreću da je njegova lopta, pa ga puštaju da je dodirne.

Tako da, prigrlimo ovu pobedu, nije baš da mi imamo pravo da budemo izbirljivi...

Ne propustite

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ANDY_COLE#18
Saturday, 25.03.2017
19:42

A šta bi ti tj vi? Dobili smo uz sreću i katastrofalnu igru (prije nije bio slučaj) 3 boda su 3 boda. Pojedini se stalno žale na igru,rezultat itd. nProblem je što mislimo da imamo igrače top klase koji prave neku famoznu razliku između nas i npr Austrije,ISLANDA itd alo ljudi mi smo neka treća klasa reprezentacija. Ne treba se plašiti nikog apsolutno, s kim god se sastali treba ići na pobjedu ali treba biti realan,nismo tolika klasa koliko mislimo. Tadić, možda Matić dva top igrača koji prave razliku ostalo što zbog manjka utakmica što zbog NEkvaliteta čini naš tim. ( SMS, i ostale orliće ne računam) Ako vi imate očekivanja da mi igramo atraktivno, lijepo za oko i imamo rezultate onda ste u zabludi jer za to nemamo kvalitet primer Island,Vels. Ja lično tražim samo da zove neke igrače koji će donijeti kvalitet SMS,Gajić,Antonov,Maksimović i da ne izostaje borbenosti. Nek sve dobijamo po 1:0 a na SP imamo pristojan rezultat zadovoljan sam

avatar
Kilavi Milojko
Saturday, 25.03.2017
18:30

Decenijama su sportski komentatori i novinari prenosili i pisali ono sto vide, a narodu je to bilo tako lepo i jasno i prepoznatljivo..... Oni su se trudili da budu sto jednostavniji.... A onda su se pojavili mrsim*di, sportski filozofi.... I vise nista nije bilo isto. ;) Covece, pisi sportski komentar, ne pismeni zadatak u 3. godini gimnazije.

avatar
Don Andres
Saturday, 25.03.2017
15:18

a inace u fudbalu uvijek pobjedi klasa i dobar fudbal? tekst kao i obicno jedva citljiv, prenatrpan metaforama i drugim stilskim figurama. samo sto te stilske figure uklopljene tako bezukusno izgledaju kao silueta tog debelog decaka koji gleda sa strane.

avatar
SaMORealNO
Saturday, 25.03.2017
08:31

U centar !!! Stojkovic nas najbolji golman trenutno, SMS u ovoj formaciji nema mesta jer njegova pozicija ne postoji , slazem se da je decko odlican ali jednostavno nije tolika klasa da se formacija menja zbog njega, mi igramo sa dva zadnja vezna a on to nije ,zato su tu Gudelj i Radoja pre njega, Igramo ruzno ali pobedjujemo to je bitno, podrska treneru i reprezentaciji !!!

avatar
REAListaee
Saturday, 25.03.2017
01:05

Kakva nacija, nikad vam nista ne odgovara, u svemu prvo trazite mane i nevolje i samo pamtite tuzne price. Kad izgube momci losi su! Los teren, los trener, losi igraci. Kad pobijede tad su tek PRElosi. I od jednog do drugog stvarate negativno razmisljanje i atmosferu. I zato ste zakucani tu dje jeste, nauceni samo da mracite ljude kad god se ukaze prilika za tako nesto. Nista vam ne valja. Neka mi autor ovog teksta ( veoma loseg i totalno nepotrebnog ) kaze sta bi ti od reprezentacije Srbije ? Da demolira svaki tim ? Da svaki igrac igra na nivou Messija i Ronalda ? Da gol razlika bude 100:12? Da se kao Spanija u najboljim danima seta od grupe do finala bez imalo truda ? nPogledaj malo stanje fudbala u drzavi, uredjenje fudbalsko, osnovne stvari skripe i ti.nadjes da mracis kad u takvom stanju Reprezentacija pobijedi ???? nNeka je sto puta losa igra, pobjeda je pobjeda.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 25.03.2017
15:14

A, ne:-D Tekst je apsolutno neophodan, mana mu je samo sto je prozet odredjenim konstatacijama i opservacijama koje mozda i nemaju toliko utemeljenje jer jos nisu izdrzale zub vremena, a nisu iz mnogo razloga i za to niko od nas nije kriv- sve je relativno, da su Gruzijci poveli 2:0 iako niko od Srba tako nesto nije ocekivao pa opet, lako je moglo da se desi, ovde bi zavladala opsta apatija...

avatar
ПФК1945
Friday, 24.03.2017
23:58

A to sto je Gruzija izvukla bod u gostima ekipi koja je igrala polufinale evropskog prvenstva, sto su je jedva Irska i Austrija dobile, znaci sta?

avatar
MarkoR
Friday, 24.03.2017
23:28

Ova reprezentacija je za psiholosko ispitivanje. Imaju sve - individualni kvalitet, velike zvijezde, laku grupu su dobili i opet igra uzasna. Mozda treba da promijene boje dresova ili nesto slicno. Moje misljenje je da posle ovih kvalifikacija (jer ako se iz ove grupe ne ode u Rusiju, tuga) treba uraditi smjenu generacija i ne zahvaliti se Ivanovicu, Kolarovu i znate vec kome. Prosjek godina da nam bude 24 i onda mozrmo necemu da se nadamo za nekih 3, 4 godine na velikim takmicenjima. Uz napredak igraca na individualnom planu i u klubovima.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 25.03.2017
00:46

I treba da promene boju dresa u plavu.

avatar
Barca4ever
Friday, 24.03.2017
23:06

Imali smo srece sto nismo primili drugi gol ali ne smarajte vise.Ne ocekujete valjda da igramo kao Bajern,Brazil,Nemacka,Francuska. Moramo da igramo kao tim.Nemamo mi zvezde kao ostale reprezentacije ali igrajmo kao Celzi gde im igra ne zavisi od pojedinaca nego od sistema. Naravno uvek ima taj igrac koji je najbolji i od kojeg se ocekuje da je vodja. Ova utakmica je bila ista kao utakmica Celzija i Totenhema kada je Celzi pobedio 2-1.Ovi su igrali presing u prvom poluvremenu dali gol ali propustili lepe sanse.Pred kraj poluvremena smo dali gol i u drugo poluvreme usli bolje dok su ovi bili previse istroseni i jedva su se kretali. Nisu iskoristili sanse koje su imali i zbog toga su izgubili.Vazna su 3 boda. Najvaznije je da se sakupljaju bodovi koliko znam a ne leprsava igra. Igra se malo meceva i svaki je kao finale.Nastasic se vraca i nadam se da ce biti sve bolji a ne moze biti gori od Kolarova.

avatar
Old_school
Friday, 24.03.2017
22:54

Nit ideje niti maste niti organizacije. Da me ubijes ako znam sta smo mi igrali. Ivanoviceve dijagonle do besvesti, bunarenje u 16 ili panika kada nam sve samo ne fudbaleri iz Gruzije pocnu drzati cas fudbala. Da, zadivljuje Muslinova 5-5-0 formacija. Jade i tugo...

avatar
JZ4Ever
Friday, 24.03.2017
22:48

Bolje da se opise nije moglo.Ovo ne lici ni na igru iz skolskog dvorista.Eno videli smo sta znaci srce pobedniks u 5 minuta njegove igre.Gacinovic je bio deo one fenomenalne generacije koja je nizala pobede i igrala ozbiljan fudbal tj igrali se sa drugima.Za ove trenutne stopere Jagos Vukovic je doktor

avatar
Zoran Popnovakov
Friday, 24.03.2017
22:45

Boris Jovanović, daleko najbolji sportski novinar na ovim prostorima !

avatar
Don Andres
Saturday, 25.03.2017
15:09
avatar
LazarS
Friday, 24.03.2017
22:19

Sta se kenja nesto stalno, dobili smo, igra nije bila sjajna. Nismo ni prva ni poslednja ekipa koja zavisi od nekog. Dajte Muslinu vremena i sklopice repku, a da Ivanovic i Kolarov polako treba da se povuku, potpisujem

avatar
Don Andres
Saturday, 25.03.2017
15:07

svaka cast. previse se pametuje.

avatar
liverpoolfc
Friday, 24.03.2017
22:11

Odlicno, realno i istinito

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 24.03.2017
22:03

Nasa dva kluba?! Ti si zvezdas i kao takav nisi neutralan:-D Partizan nije klub koji zavisi od vlasti, najbolje cemu mi mozemo da se nadamo je da nas samo ne diraju i nista vise od toga, ali ovde je rec o reprezentaciji, a Stojkovic nije nas najbolji golman kao sto i Mitrovic mora dobrano da se zamisli kako igra u mnogim utakmicama. Jeste da drugi moraju da rade za njega da bi dosao do izrazaja, ali to je vec njegov problem i nekvalitet. I da, Gruzija je ocajna reprezentacija koja bi iz Beograda mogla da ode i sa 10 golova u mrezi kad bismo se bas zainatili. Ono sto je sigurno je da (po suvom kvalitetu) mi sigurno nismo medju 10 u Evropi, mozda cak ni medju 15, a medju 20...