ARKUS: ''Lepo je sve smišljeno: muž vodi Partizan, žena savez, sudije treba da delegira partizanovac, a trener...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.06.2023.
23:06
Izvor: Beta

Mislili smo da se u našem rukometu dešavaju pozitivne promene...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Asocijacija rukometnih klubova Super lige (ARKUS) navela je danas u saopštenju da je "svedok lošeg odnosa i samovolje" Rukometnog saveza Srbije prema klubovima i "najelitnijem takmičenju u Srbiji" ARKUS ligi.

"Već pune četiri sezone takmičenje Super lige vodi i organizuje ARKUS, te je i sam naziv ARKUS liga postao veoma prepoznatljiv i pozitivan brend, jer je po mišljenju svih aktera to trenutno najpozitivnija stvar u srpskom rukometu", navodi se u saopštenju.

ARKUS je navela da je svedok "samovolje i veoma lošeg odnosa predsednice Rukometnog savez Srbije, Milene Delić i njenog supruga Radosava Šljivančanina prema klubovima, koji učestvuju u najelitnijem takmičenju u Srbiji".

"Suprug predsednice saveza je pre nedelju dana postao predsednik skupštine RK "Partizan", a odmah nakon toga je krenuo u proces "apsolutne privatizacije i disciplinovanja" rukometnog saveza i super lige", dodaje se u saopštenju.

ARKUS je naveo i da rukovodstvo koje u petak izabrano na Izbornoj skupštini "definitivno nije po volji, pa se po hitnom postupku krenulo sa pretnjama i zastrašivanjem klubova".

ARKUS je optužio generalnog sekretara RSS Svetozara Stankovića da "nervoznim i bahatim ponašanjem" pokušava da opravda odluku da savez upravlja ligom, "što nije slučaj ni u jednoj rukometno razvijenoj zemlji".

"Lepo je sve smišljeno: muž vodi Partizan, žena savez, sudije treba da delegira radnik saveza Partizanovac, trener Partizana treba da postane još jedan od zaposlenih saveza, pa je idealan trenutak da se i liga vrati u savez", stoji u saopštenju.

ARKUS je pozvao savez da se "urazumi i hitno promeni svoju odluku i ligu poveri ARKUS-u, na upravljanje klubovima članicama Asocijacije, jer u suprotnom klubovi neće započeti takmičenje".

Ne propustite