Barsa za četvrtfinale, PSŽ i Vesprem imaju imperativ, nevolja za Magdeburg!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 07.02.2023.
10:30
Izvor: Sportske.net

Ko su favoriti u Ligi šampiona u 11. kolu?

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Posle skoro dva meseca, vraćamo se Ligi šampiona u rukometu, a jedna ekipa bi mogla da već obezbedi plasman u četvrtfinale. To je Barselona, tim koji je od početka Lige šampiona zabeležio samo jedan remi uz devet pobeda, izgledaju impresivno i veliki su favoriti protiv Elveruma, poslednjeplasiranog tima na tabeli grupe B. 

Sve im je nacrtano, još su i domaćini i ne bi trebalo da bude problema, iako utakmica dolazi posle Svetskog prvenstva i duže pauze u ovo takmičenju. 

Izuzetan meč očekujemo između Kila i Kjelcea, gosti su na fenomenalnom putu, imaju samo bod manje od Barselone i ako sada naprave dobar rezultat, definitivno će biti favoriti za četvrtfinale. Dali su 40 golova po povratku igrača sa Svetskog prvenstva, Pjotrkov je stradao u Poljskoj, a Kil je imao veoma, veoma tešku proveru protiv Magdeburga koji je pobedio u Kupu Nemačke i to posle produžetaka 35:34. 

Biće to prvi put da Kil neće igrati završnicu Kupa posle 2018. godine, a i dalje su aktuelni osvajači tog takmičenja. 

Dakle, iako je Kil blagi favorit, mnogi se uzdaju u njihov umor, pobeda gostiju ne bi bila iznenađenje, posebno zbog dosadašnjih rezultata. 

U ostalim mečevima grupe B, Nant je veliki favorit protiv Celja, Alborg će tražiti pobedu protiv Segeda kako bi se približili plasmanu u 6 najboljih u grupi. 

U grupi A PSŽ sa Karabatićem koji je potpisao novi ugovor gostuje u Zagrebu, veliki su favoriti i žele da se vrate na pobedničke staze posle onog poraza u Magdeburgu koji je fantastičan tim. Za plasman u dve najbolje ekipe u grupi, što donosi plasman u četvrtfinale, PSŽ je obavezan za pobedu. 

Kad smo već kod Magdeburga, oni su ostali bez veoma, veoma bitnog igrača u duelu protiv Kila. Magnus Saugstrup, prvak sveta sa Dancima, se povredio u tom meču, u pitanju je koleno, pa su lišeni pomoći jednog od najboljih pivota današnjice. Ne bi trebalo da bude problema protiv Visle, ali se njegov izostanak možda primeti u nekim kasnijim mečevima...

Vesprem našeg Momira Ilića dočekuje danski GOG, tim koji je veoma neugodan, radi se o meču koji je izuzetno bitan za domaćina i gde se očekuje pobeda jer je imperativ za direktan plasman u četvrtfinale. Mađarski tim nije odigrao niti jedan meč posle Svetskog prvenstva do ovog duela u Ligi šampiona, a GOG je mlada, poletna ekipa koja može da iznenadi i najjače na svetu. Recimo i to da je njihov levi bek koji ima samo 22 godine, Simon Pitlik, osvajač zlata sa Danskom, postigao 10 golova pre par dana protiv Alborga.

PIŠE: Aleksandar Obrenović

Ne propustite