Bljesak kratko trajao, Norvežani nas brzo vratili u realnost

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.01.2023.
21:59
Izvor: Sportske.net

Poraz koji verovatno znači i kraj nada za plasman u četvrtfinale.

Beta/AP Photo/Piotr Hawalej
Beta/AP Photo/Piotr Hawalej

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije poražena je na startu druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu.

''Orlovi'' su večeras pokazali dva lica protiv favorizovane Norveške, nažalost ono lošije kada se utakmica ''lomila'', pa su Norvežani na kraju trijumfovali rezultatom 31:28.

Norveška se ovom pobedom pridružila Nemačkoj na vrhu tabele sa maksimalnih šest bodova, a Srbija je ostala samo na dva i sa minimalnim šansama za plasman u četvrtfinale.

Naš tim je odlično započeo utakmicu u napadu, a vrlo brzo je i golman Milosavljev počeo da briljira na golu, što je ostatku ekipe olakšalo posao da održi blagu rezultatsku prednost.

Pred kraj prvog poluvremena ''orlovi'' su stigli i do četiri gola prednosti, Norvežani su to uspeli da prepolove, ali golom Orbovića u poslednjoj sekundi poluvremena, reprezentacija Srbije odlazi na odmor uz tri gola prednosti - 17:14.

Ono što je bio razlog za brigu jeste povreda našeg beka Jovice Nikolića pred sam kraj poluvremena i to kao da je bilo najava onoga što će se događati u nastavku meča.

Samo u prvih desetak minuta drugog poluvremena naš tim je uspevao da održi prednost iz prvog dela, ali kada su kola krenula nizbrdo (čitaj, kada je Milosavljev stao sa odbranama), do kraja se više nisu mogla zaustaviti.

Pokušavao je selektor Đerona izmenama i tajm-autima da trgne ekipu iz letargije, ali nikako nije bilo prave ideje u napadu, bili smo gotovo bezopasni sa krilnih pozicija, što je tako kvalitetna ekipa kao što je Norveška umela da kazni.

I ne samo da su Norvežani uspeli da preokrenu rezultat, nego su ekspresno stigli i do pet gola prednosti, posle čega ''orlovi'' nisu imali snage za preokret.

Sagosen i Bartold su sa po pet golova bili najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a u reprezentaciji Srbije po pet golova postigli su Orbović, Đorđić i Radivojević.

Ne propustite