Bošković: "Zaslužili smo kritike zbog pokazanog na EP"

Autor: Beta Beta
petak 26.12.2014.
01:06
Izvor: Beta

Nakon što je razum nadvladao emocije a strasti se slegle posle očajnog rezultata, selektor ženske rukometne reprezentacije Saša Bošković podvukao je crtu i izjavio da su kritike javnosti sasvim opravdane.

ehf-euro.com
ehf-euro.com

Povezane vesti

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da je njegova ekipa zaslužila kritike zbog rezultata na Evropskom prvenstvu.

"Dobrim rezultatima u prethodnom periodu skrenuli smo pažnju na sebe, svoju igru i rezultate, ali onim što smo pokazali na prvenstvu na Evropskom prvenstvu zaslužili smo kritike", naveo je Bošković u izveštaju podnetom Upravnom odboru Rukometnog saveza Srbije.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije osvojila je 15. mesto na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i Mađarskoj.

"Ono što mogu da zaključim je da će se na buduće akcije voditi igračice koje budu fizički pripremljene", dodao je selektor.

Prema Boškovićevim rečima, učešće na kontinentalnom šampionatu bila je prva provera za primarni cilj - plasman na Olimpijske igre u Rio De Žaneiru 2016. godine.

"Najveću pažnju posvetili smo utakmici sa Crnom Gorom. Mislim da smo se dobro spremili i izvukli maksimum. Nismo pobedili i uzeli planirane bodove, što je znatno uticalo na dalji tok takmičenja", kazao je on.

Bošković je naveo da je veliki broj povreda uticao na korekcije i dovođenje novih reprezentativki.

"Mlađe igračice su se dobro pokazale i na turnirima i na Evropskom prvenstvu, tako da na njih ozbiljno računamo za buduće rukometne akcije", dodao je Bošković.

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković najavio je da će ta organizacija ubuduće raditi "mnogo preciznije i temeljnije".

Ne propustite