Bregar: Tužno, odigrali smo dve fenomenalne utakmice...

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 03.03.2024.
22:15
Izvor: Sportske.net

Selektor srpskih rukometašica govorio nakon poraza od Crne Gore.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Rukometašice Srbije večeras su u Podgorici poražene od selekcije Crne Gore sa 26:25 u meču četvrtog kola grupe 6 kvalifikacija za EURO ove godine.

Tako su naše devojke u od samo četiri dana dva puta poražene od Crnogorki, oba minimalnom razlikom, što posebno boli selektora Uroša Bregara.

"Tužno je što smo bez bodova iz dve utakmice, a gol razlika "minus dva". Sa druge strane, ponosan sam na to kakav su otpor devojke pružile jer pitanje je bilo posle uvodnog spektakla koji su priredili navijači, koliko će dugo izdržati, a one su bile konkuretne do samog kraja", započeo je Bregar na konferenciji za medije.

On smatra da je iskustvo crnogorskih rukometašica presudilo.

"Vratio bih se na trenutak u Zrenjanin i istakao bih da mi se u obe utakmice izuzetno doapala fer i sportska atmosfera navijača Crbije i Crne Gore. Srbija je odigrala dva fenomenalna meča. Nemamo to iskustvo koje ima Crna Gora, nemamo puno igračica koje igraju Ligu šampiona ili klub iz Srbije sa zapaženijim nastupom u Evropi", konstantovao je naš selektor.

Srpska rukometašica Jovana Jovović smatra da su ona i saigračice odigrale iznad očekivanja uprkos porazu.

"Malo ko je očekivao pre ova dva susreta da možemo da odigramo ovako kvalitetno. Mi smo verovale, ali smo znale u kakvom sastavu nastupa Crna Gora. Znale smo da će iskustvo igranja ovakvih utakmica i velikih prvenstava biti njihov adut. Nakon svega ponosna sam na svoje saigračice jer nije bilo lako izdržati ovaj pritisak, a biti tako blizu bodova u ove dve utakmice", rekla je Jovović.

Srbija je trenutno treća u grupi 6 iza Crne Gore i Turske, dve prvoplasirane selekcije izboriće plasman na EURO.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite