Budućnost srpskog rukometa rešava se u narednih nekoliko dana?

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.03.2021.
18:48
Izvor: Beta

Ogroman je motiv u našem timu da se ostvari istorijski uspeh.

Beta/Jens Dresling/POLFOTO via AP
Beta/Jens Dresling/POLFOTO via AP

Povezane vesti

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Кatarina Кrpež Šlezak optimista je pred start olimpijskih kvalifikacija u mađarskom Đeru.

Najbolje srpske rukometašice u četvrtak putuju u Mađarsku, gde će pokušati da se izbore za plasman u Tokio, što bi bio prvi put posle Seula 1988. godine da naše rukometašice učestvuju na najvećoj sportskoj smotri.

"Srećne smo i uzbuđene. Znamo šta znači kada se kaže 'olimpijske kvalifikacije'. Bitan momenat za nas, naše karijere, ali i budućnost srpskog rukometa i generacije koje dolaze. Stvarno želimo da se plasiramo u Tokio, spremamo se, imamo taktiku za sve tri utakmice.

Moramo maksimalno dobro da odradimo, da verujemo u to što radimo i da se bacamo za svaku loptu. To je nešto što u poslednje vreme nismo imale, ali ne vraćamo se na ono šta je bilo. Vidim da svaka devojka gine na treningu, da se bodrimo međusobno, da smo pozitivne i to je dobar znak pred početak kvalifikacija", rekla je Krpež Šlezak.

Prvi protivnik je selekcija Rusije, koju Кatarina vrlo dobro poznaje, s obzirom da igra u ruskom Rostovu odakle dolaze najbolje ruske rukometašice.

"Biće teško, Ruskinje su u dobroj formi. Igram sa većinom iz prve postave. Dosta dobro ih znam, dobro se poznajemo, znamo šta rade, ali bitno je da to i zaustavimo na terenu. Nisu nezaustavljive, ali su favoriti. Svakome može da se desi dobar ili loš dan, verujem da će biti naš najbolji. Ako se budemo borile, kidale, bacale na glavu, mislim da će biti dobro", kazala je Šlezak.

Nakon Ruskinja na red dolazi duel sa domaćinom turnira, Madjaricama i Šlezek veruje da u tom meču sve zavisi od nas.

"Biće jako nezgodno, prošli put na EP u Danskoj nismo pokazale šta znamo. To može da bude i dobro i loše u ovom slučaju. Dobro se poznajemo. Na svakoj utakmici sve zavisi od nas. Moramo biti pametne i hladne glave. Ne smemo da udjemo u ritam trčanja i grešaka. Iako je uzbudjenje veliko, moramo da budemo smirene i na pametan način završimo. Da izborimo prolaz u Tokio, što zbog nas, što zbog budućih generacija", izjavila je Šlezak.

Rukometašice Srbije prvi meč na turniru će igrati u petak, 19. marta protiv Rusije.

Ne propustite