Čudesni Bergerud heroj Norveške, Danci prošli, Hrvati ispali!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.01.2023.
22:11
Izvor: Sportske.net

Odigrane su i poslednje dve utakmice druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu.

Beta/AP Photo/Piotr Hawalej
Beta/AP Photo/Piotr Hawalej

Povezane vesti

Prvo mesto u Grupi 3, u kojoj se takmičila i reprezentacija Srbije, osvojila je selekcija Norveške, koja je u derbiju večeri savladala Nemačku sa 28:26.

Norvežani zadržali maksimalan učinak i sa deset bodova završili na vrhu tabele ispred Nemačke, ali obe selekcije nastavljaju takmičenje u četvrtfinalu.

Norveška je u najvećem delu meča imala blagu prednost od jednog do tri gola razlike, a Nemci su prvi put poveli na nekih osam minuta pre kraja, kada su okrenuli na 25:24 u svoju korist, ali Norvežani su odmah odgovorili, postigli dva gola i vratili minimalnu prednost na svoju stranu.

Usledio je još jedan loš napad Nemačke, posle čega na drugoj strani Sagosen asistira za Reda koji pogađa za 27:25 u korist Norvežana.

Na tri i po minuta pre kraja sjajni golman Bergerud upisuje svoju desetu odbranu u drugom poluvremenu i dodatno podiže samopouzdanje svom timu. Minut kasnije još jedna njegova odbrana, na drugoj strani dosuđen je prekršaj u napadu, ukazala se Nemcima nova prilika, ali Bergerud je nesavladiv - njegova 12. odbrana. Sve dileme oko pobednika razrešio je Bertold koji na minut pre kraja pogađa za 28:25 i veliko slavlje Norvežana je moglo da počne.

Johanesen je sa pet golova bio najefikasniji u selekciji Norveške, a Nemce je predvodio Knor sa osam pogodaka.

Konačan plasman Grupe 3: Norveška 10, Nemačka 8, Srbija 6, Holandija 4, Argentina 2, Katar 0.

U isto vreme, Danska i Egipat su u Grupi 4 odlučivali o prvom mestu, ali i o sudbini reprezentacije Hrvatske. Na kraju, aktuelni svetski prvak Danska je slavila sa 30:25 i osvojila prvo mesto u grupi sa devet bodova, a Egipat kao drugoplasirani odlazi u četvrtfinale. To znači da je za reprezentaciju Hrvatske večeras završeno Svetsko prvenstvo, ostala je na trećem mestu sa sedam bodova.

Gidsel i Pitlik su sa po osam golova predvodili Dansku, a Egipćane Abdelhak sa šest golova.

Konačan plasman u Grupi 4: Danska 9, Egipat 8, Hrvatska 7, Bahrein 4, SAD 2 i Belgija 0.

Ne propustite