Da srpski klupski rukomet ponovo oživi - ''Grobari'' za primer!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.11.2015.
18:53
Izvor: Sportske.net

Brojni naši rukometni klubovi već godinama se bore sa teškom finansijskom situacijom, kojoj se ne nazire kraj. Sve se to odražava i na kvalitet ekipa i posetu na tribinama, a da bi nešto ipak moglo da se promeni nabolje, nagovešteno je proteklog vikenda n

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Igrao se derbi osmog kola domaćeg šampionata, između Partizana i Metaloplastike, a navijači Partizana potrudili su se ne samo da napune tribine, već i da prirede pravu atmosferu, kao nekad, kada su crno-beli na istom mestu igrali velike evropske mečeve.

Na kraju, Partizan i Metaloplastika su podelili bodove, bilo je 20-20, a u prilogu možete videti deo atmosfere sa Banjice.

Nadajmo se da ćemo ovakve slike viđati ne samo na Partizanovim, već i na utakmicama većine ekipa u našem šampionatu, što bi dalo dodatni impuls srpskom rukometu da konačno krene ka izlasku iz krize.

Posle osam odigranih kola, vodeća na tabeli domaćeg šampionata je Crvena zvezda sa 13 bodova, koliko ima i Sloga, treća je Metaloplastika sa 12, a Partizan na četvrtom mestu ima 11 osvojenih bodova.

A kao podsećanje na nekadašnji ambijent u hali na Banjici, u donjem snimku možete videti i detalje sa utakmice Kupa pobednika Kupova iz 1999. godine, kada je Partizan savladao nemački Nidervircbah sa 28-20.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ВЧЋ ПДР! ВЧЋ ПДР!!!
Monday, 16.11.2015
20:00

Na utakmici između Partizana i Metaloplastike sinoć je prema zvaničnom zapisniku prisustvovalo 1.300 gledalaca na Banjici. Sinoć je na ”Banjici” , koja ovako nije odavno bila napunjena – ne računajući utakmice protiv Crvene zvezde, moglo da se uživa u jednoj pozitivnoj energiji koja je vladala tokom celog meča. Ta energija je prouzorovana jednom fenomenalnom idejom menadžera RK Partizan Dušana Živkovića. Naime, akcija, koju je Dušan osmislio, ”KUPI KARTU – PODRŽI IGRAČE” je dala neverovatan rezultat. Prodato je 410 karata što je najveći broj u poslednjih 20 godina, ali još veća stvar je da su sredstva za igrače skupljala deca rođena 2003/2004. godine, pa navijači, a svi zajedno su spontano zajednički navijali…Nakon završetka utakmice veterani kluba, generacija koja je prvi put savladala Metaloplastiku 1973. godine i iz brojnih drugih generacija, su odabrali najboljeg igrača Partizana. Predstavnik Veterana Dragan Zurnić, bivši reprezentativac, je dodelio priznanje kapitenu crno-belih.nnCena ulaznice bila je 100 RSD.