Danas dobijamo drugi polufinalni par na EP - Hrvati bi mogli sve da zakomplikuju!

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.01.2024.
09:25
Izvor: Sportske.net

Imaju li dovoljno želje i motiva za tako nešto?

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Druga faza Evropskog prvenstva u Nemačkoj ušla je u samu završnicu. U Grupi 2 je takmičenje završeno i već znamo da Danska kao prvoplasirana u grupi ide u polufinale, a Švedska kao drugoplasirana.

Šveđani već znaju da će se u polufinalu sastati sa Francuskom, koja je obezbedila prvo mesto u Grupi 1, a večeras ćemo saznati ko će Dancima biti rival.

Tu već ima nekoliko kombinacija, a najjednostavnija je ona da domaća Nemačka savlada Hrvatsku i da bez obzira na ostale rezultate potvrdi osvajanje drugog mesta i zakaže duel sa Hrvatima.

Ali, ako Nemačka večeras ne pobedi, svoje nade imaju i Austrija i Mađarska i tu sada ima još nekoliko kombinacija.

1. Mađarska mora da savlada prvoplasiranu Francusku i da se nada porazu Nemačke od Hrvatske, ali i da Austrija ne pobedi Island. Reklo bi se, previše uslova da bi bilo realno.

2. I Austrija se nada pobedi Hrvata nad Nemačkom i u tom slučaju bi mogla u polufinale, ali da savlada selekciju Islanda, pa čak i u slučaju remija.  Nerešen ishod bi im odgovarao ako Mađari izgube od Francuske, uz ubedljiv poraz Nemaca od Hrvatske, pa bi se onda gledala gol-razlika sa Nemcima. Ni to se ne čini realnim.

A ako Nemačka izgubi od Hrvatske, a Mađarska i Austrija odigraju nerešeno, ili ako Nemci remiziraju, a Mađari i Austrijanci pobede u svojim mečevima, onda će se formirati krug tri reprezentacije sa po pet bodova. Nemačka bi bila najbolja u tom krugu, pa je jasno da je domaćin večeras najbliži osvajanju drugog mesta i duelu sa Danskom u polufinalu.

Ne propustite