Đerona najavio još bolju Srbiju!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.01.2021.
23:58
Izvor: Beta

Jedva čekamo nove utakmice!

RSS/Zoran Bogaroski
RSS/Zoran Bogaroski

Povezane vesti

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je današnja utakmica protiv Grčke bila teža psihički nego fizički, posle velikog uspeha protiv Francuske, i istakao da je ključ meča u Zrenjaninu bila odbrana.

"Bilo je teže psihički nego fizički posle velikog napora i uspeha protiv Francuske. Grke respektujemo, pokazali su timski duh, pokazali su da su borci i da teraju protivnike da izvuku najviše iz sebe", rekao je Đerona, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometaši Srbije pobedili su danas u Zrenjaninu selekciju Grčke sa 31:21 (15:12), u utakmici odloženog prvog kola Grupe 1 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"U prvom poluvremenu napravili smo više grešaka nego u dve utakmice sa Francuzima. U 15 minuta drugog poluvremena smo uradili puno, odigrali dobru odbranu, onako kako želimo i ona je bila ključ. To nam je omogućilo da napravimo razliku i postignemo lake golove", rekao je Đerona.

Srbija nakon tri odigrana meča ima pet bodova, a naredni meč trebalo bi da igra 29. aprila protiv Grčke na gostovanju.

"Imamo pet bodova posle tri utakmice. Vraćamo se u svoje klubove, a na narednoj akciji ćemo pokušati da još više unapredimo neke segmente u našoj igri", naveo je selektor Srbije.

Bek Srbije Lazar Кukić rekao je da mu je drago što nacionalni tim niže pobede u Zrenjaninu.

"U prvom poluvremenu smo imali odredjenih padova, izgubili par lopti, ali smo se zato na startu drugog stabilizovali i zasluženo rešili utakmicu u svoju korist. Završili smo utakmicu kako smo se dogovorili. Malo smo i ispražnjeni posle utakmica sa Francuskom, ali smo pokazali da smo prava grupa", rekao je Kukić.

Selektor reprezentacije Grčke Jianis Arvinitis čestitao je Srbiji na pobedi.

"U prvom delu smo se trudili da ostanemo blizu, dobro smo trčali i imali neke šanse da još više smanjimo razliku... Ovo je bio naš prvi meč posle godinu dana i bilo je teško... U drugom poluvremenu smo izgubili koncentraciju, loše odigrali u napadu i Srbija je to kaznila lakim golovima", rekao je on.

Ne propustite