Đerona posle eliminacije Srbije: "Protiv Islanda nam je ubačen 'virus' "

Autor: Filip Rodic
utorak 16.01.2024.
21:40
Izvor: Sportske.net

Neslavan kraj još na početku.

Pedja Milosavljevic/Starsport.rs
Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

Povezane vesti

Rukometaši Srbije su poraženi od Crne Gore 15:14 u trećem i poslednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Ovim neuspehom protiv "Đetića" je naša selekcija izgubila priliku da se nada prolasku u dalju fazu.

Selektor Toni Đerona je posle meča istakao da je timska psiha bila poremećena još posle meča sa Islandom (27:27) u kom smo ispustili pobedu. To je nadalje rezultiralo neslavnih ishodima.

"Čestitke ekipi Crne Gore za izuzetno intenzivnu utakmicu, zasluženo su pobedili. Mi smo ovu utakmicu izgubili prvog dana na ovom prvenstvu u prvom meču. Poslednja dva minuta protiv Islanda ubacila su 'virus' u glave i uneli nesigurnost od kog se nismo oporavili do danas. Još u decembru smo rekli da će odlučivati jedna lopta i tako se i desilo. Ne samo večeras nego u svim utakmicama. Težak dan za navijače u Srbiji i ja im se izvinjavam zbog toga", rekao je Đerona.

Ima još mnogo rada, ali i nade za lepu budućnost.

"Ova ekipa iz obe perspektive mora da unapredi dosta. Mladi igrači iz juniorske selekcije uz ove koje smo već dobili kucaju na vrata ovog tima i uz određeno iskustvo verujem da Srbija ima perspektivu i da može da izraste u reprezentaciju za velika dela", istakao je Đerona.

Ne propustite