Đerona lako zaključio, u odbrani je bilo odlično!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 05.01.2021.
20:12
Izvor: Sportske.net

Srbija savladala Francusku sa 27:24 u prvom meču kvalifikacija za EP 2022.

Nikola Krstić/Sportske.net
Nikola Krstić/Sportske.net

Povezane vesti

Selektor reprezentacije Srbije Toni Đerona je bio oduševljen partijom svojih izabranika protiv favorizovane Francuske.

"Čestitke Francuzima na utakmici koja nije bila laka, jer je došla samo par dana posle finalnog turnira EHF Lige šampiona. Čeka ih Svetsko prvenstvo u Egiptu i verujem da će igrati veoma važnu ulogu tamo.

Čestitam mom timu, odigrali smo veoma dobro u odbrani i to je bilo najvažnije, da ne dozvolimo lake golove i zaustavimo njihovu kontru jer znamo koliko su opasni u tom delu. Napravili smo dobar balans sa izmenama. Svaka čast momcima na posvećenosti i onom što su pružili. Ovo je veoma dobar prvi korak, svaka ali ima još puno utakmica ispred nas"
, istakao je selektor Đerona.

Svoje utiske sabrao je i kapiten Marsenić.

"Čestitao bih Francuzima na fer i korektnoj igri. Šta reći posle ovakve pobede, ovo je nešto nestvarno. Кao što smo pričali prethodnih dana, najvažnije je da cela ekipa veruju u nešto dobro. Verovali smo od početka, pogotovo u odbrani sa odličnim Dekijem na golu, a bili smo pametni u napadu, zaustavili polukontru. Idemo dalje, ovo je početak nečeg novog. Hvala saigračima i stručnom štabu što su me učinili najponosnijim kapitenom na svetu", rekao je Marsenić posle meča.

Sledeći meč naša selekcija igra protiv Grčke takođe u Zrenjaninu 13. januara.

Ne propustite