Drama u Nišu - Nenadić promašio plasman na EP!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.06.2017.
22:33
Izvor: Sportske.net

Muška rukometna reprezentacija Srbije bila je jako blizu trijumfa nad selekcijom Poljske i plasmana na Evropsko prvenstvo ali je meč završen nerešenim rezultatom. Konačna odluka pada u nedelju na gostovanju u Minsku.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Utakmica pretposlednjeg kola kvalifikacione Grupe 2 za odlazak na Evropsko prvenstvo između selekcija Srbije i Poljske završena je nerešenim rezultatom 34:34 (19:19), pa "Orlovi" nastavljaju borbu za odlazak na kontinentalnu smotru u Hrvatskoj.

Srpski rukometaši ugostili su večeras selekciju Poljske u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će početkom 2018. godine biti održano u Hrvatskoj.

Ljubitelji sporta iz Niša ponovo su napravili sjajnu atmosferu u hali "Čair" i bili osmi igrač našeg tima koji je sjajnim igrama u dosadašnjem toku kvalifikacija zaslužio maksimalnu podršku.

"Orlovi" su na startu meča poveli sa 2:0 ali je vrlo brzo postalo jasno da se podmlađeni sastav gostujuće selekcije neće predati iako nisu imali rezultatski imperativ.

Poljaci su preko trojice raspoloženih igrača preuzeli kontrolu nad rezultatom pa je na četiri minuta pre odlaska na odmor na semaforu pisalo 15:18 što je bio znak da selektor Srbije Jovica Cvetković zatraži tajm-aut.

Pokazalo se da je "šok terapija" uspela, "Orlovi" su u poslednja četiri minuta prvog poluvremena napravili seriju 4:1 i stigli do izjednačenja (19:19).

Drugo poluvreme donelo je veliku borbu na parketu. Hala "Čair" se pretvorila u saunu pa je vrlo često dolazilo do prekida kako bi teren bio očišćen.

Srbija je sve vreme jurila rezultat, fenomenalni golman reprezentacije Poljske Mateuš Kornecki sprečavao je u nekoliko navrata da "Orlovi" dođu do izjednačenja.

Završnica je donela pravu dramu, "Orlovi" su posle mnogo propuštenih prilika poravnali rezultat i došli u poziciju da u poslednjem napadu dođu do trijumfa i direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo.

Najbolji strelac našeg nacionalnog Petar Nenadić propustio je priliku da golom donese pobedu Srbiji i time stavi tačku na plasman "Orlova" na Evropsko prvenstvo ali je remi svakako dobar rezultat.

Petar Nenadić je večeras postigao 9 golova u remiju sa Poljacima, pratili su ga Rastko Stojković i Dobrivoje Marković sa po 5 golova, dok su najefikasniji u gostujućoj ekipi bili Rafal Pribilski i Pjotr Črapkovski sa po 8 pogodaka.

Naši rukometaši su ostali prvi u Grupi 2 sa 7 osvojenih bodova i sve su prilike da će obezbediti mesto na Evropskom prvenstvu bez obzira na rezultat poslednje utakmice u Minsku sa Belorusijom.

"Orlovi" mogu u Hrvatsku kao prvi ili drugi u grupi, a tu je i solucija da kao najbolja trećeplasirana reprezentacija u kvalifikacijama obezbede plasman na Evropsko prvenstvo.

U poslednjem kolu kvalifikacija za EP Srbija gostuje Belorusiji. Ta utakmica igra se 18. juna u Minsku od 16 časova.

Ne propustite

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Thursday, 15.06.2017
07:53

Ne dao nam Bog da budemo treci, onda vrlo verovatno i necemo otici na EP.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 15.06.2017
16:42

Kao rukometas dobro znam da od toga sve polazi al ce trebati vremena za odbranu jer nemamo vise Stanica .

avatar
R E V O L T
Thursday, 15.06.2017
17:35

Znam da si se bavio (ili se i dalje bavis), zato tako i pisem:-D To moze da prodje na jednom takmicenju, ali kao pravilo i kao sistem nikako. Kao sto si i sam napisao, nije samo Stanic taj koji ce faliti...

avatar
Petar Gazivoda
Thursday, 15.06.2017
01:23

1.06 Kec na Srbiju ... Ovi podmladjeni poljaci izgubili sve zadnje meceve vise nego lagano ! Nesto tu smrdi jako ...

avatar
Grbovic
Wednesday, 14.06.2017
23:04

Granitna odbrana, na dva meca u Nisu, protiv Belorusije i Poljske 70 primljenih poena. Bravo Cvele, vidi se pecat selektora. Nema nama spasa kada je muska rukometna reprezentacija u pitanju.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 15.06.2017
00:12

Jednostavno je ritam utakmice prebrz i znog toga je toliki broj golova . To je moderni brzi rukomet u kojem napadi traju kratko jer npr mi sad primamo dosta ali i dajemo prosecno iznad 30 sto je jako dobro . Ovaj tim vise nema toliki defanzivan potencijal ( Stanic , beljanski , Ilic ...) al su napadacki izuzetni

avatar
R E V O L T
Thursday, 15.06.2017
15:50

Lose je sto je odbrana takva kakva je, znas i sam da od toga u svakom sportu sve polazi.

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 14.06.2017
22:39

Naslov malo predramatican jer ipak smo i dalje prvi i imamo sjajnu situaciju, a vcrs su prelomili ziceri , Djukic dva put okvir gola i Nenadc i Zelenovic su imali par zaista nesretnih promasaja al nema veze svaka cast momci . idemo na EP