Đurković za "Sportske" otkrio ciljeve i plejadu mladih igrača Crvene zvezde

Autor: Nemanja Janošev
petak 23.09.2022.
16:48
Izvor: Sportske.net

Danas je predsatavljen tim.

RK Crvena zvezda
RK Crvena zvezda

Povezane vesti

Trener rukometaša Crvene zvezde Ratko Đurković izjavio je za Sportske.net da je spoj mladost i iskustva nešto što će biti snaga ovog tima u novoj sezoni.

Njegova ekipa je na startu ARKUS lige pobedila jednog od pretendenata za najviši plasman pančevački Dinamo sa 35:33 i tako posle devet međusobnih duela savlada ovog protivnika.

"Nisam ni znao da Dinamo nije toliko dugo pobeđen, pa sad to ispada da je to velika stvar. Naravno, pobeda na početku je uvek velika stvar. Pripreme su prošle u dobrom ritmu, uz manje povrede izuzev Bujušića koji se još nije vratio. Odlične uslove smo imali, 10 pripremnih utakmica od kojih smo sedam pobedili. Početak je jako dobar, videlo se da smo dobro uigrali tim. Imamo svoje ambicije, osećamo da imamo kvalitet, ali tek je start prvenstva", počeo je Đurković za Sportske.net.

Govorio je Đurković i o godinama koje njegova ekipa ima. Konkretno, 19 godina stari/mladi Nikola Perić branio je izuzetno i dobio epitet igrača utakmice. Tu su još Uroš Simić, Mihailo Šljukić,, Mirko Đurović, Ivan Horvat, Đorđe Majes...

"Ekipa Pančeva je sjajna ekipa. Bore se i imaju ambicije za vrh. Naš roster je dobro poslužio na ovoj utakmici. U jednom trenutku smo na golu imali devetnaestogodišnjaka, na levom krilu dvadesetogodišnjaka, na desnom momka od 21, na srednjem beku od 22... To su momci koji su zaista mladi, ali su pokazali kvalitet uz jako iskusne Kankaraša, Draška Nenadića i Vučičevića. Dobar miks je napravljen i važno je da svi imaju istu ambiciju".

A koje su to rezultatske ambicije iz njegovog ugla?

"Mi kao klub i unutar grupe postoji ogroman optimizam. Sve ono što je bilo u prošlim godinama automatski izbacuje Vojvodinu, Dinamo i Metaloplastiku kao timove koji važe za favorite. Mi pre svega želimo da uđemo u plej-of, među četiri ekipe, a posle toga, ako dođe do toga – da bude prava borba. Ambicije postoje, vidite i sami da je dosta novih ljudi ovde. Projekat postoji, predočen je i traje pet godina. Ako bude potrebe, sledeću godinu dodati eventualno dva imena, ne više i da to bude temelj za žetvu trofeja".

Povratnik u redove crveno-belih je iskusni kružni napadač Branko Kankaraš.

"Vratio sam se ja, prošle godine Draško (Nenadić), ali imao je taj problem sa mononukleozom i sada kada je prošao pripreme vidi se ta velika želja. Vratio se i Miloš Bujšić, njega još nismo videli zbog povrede koju je dobio na pripremama. Smatram da upravo mi nosimo iskustvo koje je potrebno ovim mladim momcima, da ih usmerimo, pokažemo, da porazgovaraju s nama i da znaju šta ih čeka u inostranstvo. Opet, najveća odgovornost mora da bude na nama. Iskustvo to zahteva od nas. U korektnim smo odnosima sa upravom. Uvek sam se vodio time da igrači treba da obavljaju svoj deo posla, uprava svoj i ste strane ne mogu da kažem ništa spektakularno. Njihovo prisustvo je tu, vidi se da imamo podršku u svemu. Sponzori su tu, verujem da će sve biti u redu".

Sportske.net/Nemanja Janošev

Kankaraš smatra da rezultat ne treba da bude u prvom planu ove sezone.

"Što se ove godine tiče, ne treba ovim mladim momcima staviti teret nekog rezultata. Neophodno je da se klub prvo konsoliduje. Ipak, uveren sam da imamo kvalitet kada se sve uradi 100 odsto da uđemo u plej-of, ali taj deo pritiska njima ne treba. Smatram da je mnogo bolje da se igrači razvijaju, zato sam se i vratio jer je taj petogodišnji povratak neophodno jer kada klub prođe nešto što je prošla Crvena zvezda smatram da je period konsolidacije potreban. Želimo da svi oni koji nas prate uživaju, kao što je bilo protiv Pančeva", istakao je Kankaraš.

 

Sportske.net/Nemanja Janošev

Ne propustite