Dva uslova da Srbija prođe dalje, ''orlovi'' ne deluju optimistično: ''To je jako komplikovano, mi to nismo hteli...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.01.2024.
22:38
Izvor: Sportske.net

Računica je jasna.

EPA-EFE/Anna Szilagyi
EPA-EFE/Anna Szilagyi

Povezane vesti

Posle dva odigrana kola u Grupi C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, reprezentacija Srbije ima samo jedan osvojen bod.

Taj bod je naša reprezentacija osvojila u prvom kolu protiv Islanda, ali je preciznije reći da je Srbija u tom meču izgubila drugi bod, jer je na neverovatan način u finišu prokockala dva gola prednosti.

Nadali smo se bar malo lakšem poslu večeras, ali Mađari su nas demantovali, slavili su sa 28:27, a s obzirom na razvoj događaja, ta njihova pobeda je mogla da bude i ubedljivija.

To što je Srbija u finišu smanjila na samo gol razlike daje našem timu kakvu-takvu nadu da bi ipak mogla do drugog mesta i prolaska u sledeću rundu takmičenja.

Dva su uslova za to - da Srbija savlada Crnu Goru u trećem kolu i da Mađarska savlada selekciju Islanda.

S obzirom da Island u ovom trenutku ima gol-razliku ''plus 1'', a Srbija ''minus 1'', možda bi našem timu u trećem kolu bila dovoljna i minimalna pobeda nad Crnom Gorom, uz minimalan poraz Islanda, s tim da pobednik duela između Srbije i Crne Gore postigne bar četiri gola više od pobednika duela Mađarska - Island. 

Šta to konkretno znači? Na primer, da Srbija pobedi Crnu Goru sa 20:19, a da Mađarska savlada Island sa 16:15. U tom slučaju bi Srbija i Island imali po tri boda, istu gol-razliku, ali bi naš tim imao veći broj postignutih golova u odbnosu na Islanđane koji u ovom trenutku imaju četiri gola više od nas. Njihova gol-razlika je sada 58:57, a naša 54:55.

Međutim, ako bi Srbija slavila sa dva ili više golova razlike, onda bi nam bilo koji poraz Islanda bio dovoljan za prolaz dalje.

A šta kažu naši reprezentativci, veruju li u prolaz dalje?

''Šta reći... Razočaran sam kao i cela ekipa i treba da snosim odgovornost za ovu utakmicu, prevashodno ja, kao jedan od glavnih igrača ove ekipe. Bilo je danas sve suprotno od onoga što smo radili pre neki dan i što smo pripremali. Nismo nalazili laka rešenja, srljali smo u poslednjih 15 minuta da probamo da se približimo, ali bili su bolji i ostaje nam da im čestitamo. Mi treba da odmorimo, da se podignemo iz svega ovoga i da odigramo sledeću utakmicu najbolje što možemo. Mnogo smo razočarani, ja pre svih, ali nadam se da ćemo ispraviti sve ovo...'', rekao je Lazar Kukić za ''Arenu sport'' posle meča.

''Skroz drugačija utakmica od Islanda, nismo imali rešenja za njihove velike pivotmene, ali nismo ni ušli u utakmicu kako smo želeli. Malo je falilo nečega i sada nije u našim rukama prolaz dalje, moramo da čekamo ishod meča Islanda i Mađarske.

To je jako komplikovano, to mi nismo hteli. Imali smo druge planove, ali nije išlo po planovima...'', priznaje kapiten Nemanja Ilić.

Ne propustite